Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Mónica Oltra lamenta el discurs del rei sobre Catalunya: “els ponts dinamitats”

El rei Felip VI, durant el discurs després de l'1-O. Foto: Casa Real

Toni Cuquerella

El discurs del rei Felip VI que va realitzar aquest dimarts a la nit per a posicionar-se a favor de la gestió realitzada pel govern del PP amb el procés català, sense cap referència al diàleg ni a les víctimes de les càrregues policials del diumenge , ha tingut el seu reflex en els partits valencians.

La crítica principal va vindre de la vicepresidenta Mónica Oltra (Compromís), que ha vist en la intervenció un constrenyiment de la llibertat d'expressió, sentenciant “els ponts dinamitats”.

Després que Oltra creara cert malestar dins de Compromís en demanar al Govern que retirara el referèndum dies abans de l'1 d'Octubre, tant l'actuació policial com el discurs del rei ha unit les files dins de la coalició novament.

El President de les Corts, Enric Morera, no va fer una valoració expressa, però sí va utilitzar una cita de Jaume I reclamant la concòrdia.

El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, també va criticar el discurs en entendre que “s'ha allunyat d'una part de la ciutadania, no solament dels independentistes”.

Fran Ferri, portaveu de Compromís en les Corts, va considerar la intervenció com a “trista” i “una oportunitat perduda per al diàleg, el pacte i les solucions democràtiques”.

Des de Podem el portaveu en el parlament autonòmic, Antonio Estañ, afirmava que el rei ha deixat de representar a tota la ciutadania perquè “deixa fora als què cerquen dialogar”.

Silenci de Puig

A l'inrevés que en els dies anteriors, en esta ocasió Ximo Puig no ha fet cap valoració sobre el discurs del rei. Després de demanar aquest dilluns -en la línia del PSOE- que es produïsca més diàleg, animant al fet que els principals actors deixen pas a altres representants, al no trobar suport d'aquesta postura en el rei el president de la Generalitat ha preferit mantenir silenci.

El portaveu del PSPV en les Corts, Manolo Mata no va fer cap al·lusió explícita, encara que sí es feia ressò de reflexions crítiques de periodistes i polítics d'altres formacions. L'única ombra de crítica es podia interpretar en aquest tuit.

Suport del PP i Cs

Amb un discurs del rei que seguia sense fissures la línia mantinguda pel PP i Ciudadanos els representants d'aquestes formacions no podien fer més que aplaudir-ho.

Així la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, simplement es limitava a divulgar el vídeo del missatge monàrquic.

Des de Ciudadanos la portaveu en les Corts, Mari Carmen Sánchez, que no va fer cap valoració en el seu moment sobre els fets de l'1 d'Octubre, aquesta vegada sí va voler donar les gràcies a Felip VI pel seu discurs.

Etiquetas
stats