Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge imputa tots els regidors del PP a València per blanqueig de capitals

L'exalcaldesa Rita Barberá a l'Ajuntament de València, a l'esquerra el regidor Alfonso Novo

elDiariocv

València —

Tots els regidors actuals del PP a l’Ajuntament de València hauran de passar pel jutjat per la seua presumpta implicació en el cas Imelsa. El jutge ha citat com a investigats els edils elegits en les urnes al maig per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. Se’ls acusa d’haver contribuït a rentar la caixa B amb què presumptament operava el grup quan la líder era l’exalcaldessa Rita Barberá.

Els exregidors i els exassessors del PP que van prestar declaració la setmana passada van rebre la citació judicial en el marc del cas Imelsa, que investiga el presumpte cobrament de comissions i el presumpte finançament il·legal del PP en diverses administracions.

La imputació dels regidors va tenir lloc tot just després de la declaració de cada un davant de la Guàrdia Civil. El primer a declarar per la presumpta corrupció del PP valencià serà el portaveu conservador actual al consistori, Alfonso Novo, que ha d’acudir al jutjat dimecres. Està previst que les declaracions s’allarguen durant, almenys, dues setmanes.

Rita Barberá va negar divendres que el PP de l’Ajuntament de València estiga lligat a la corrupció que s’investiga en Imelsa. L’exalcaldessa va dir que “a l’Ajuntament no s’ha falsejat cap contracte, que jo sàpia”.

Gestora en el PP valencià

Després de conéixer-se la imputació de mig centenar d’edils, exregidors i excàrrecs del partit, el PPCV va decidir, amb el suport de Gènova, cessar-ne la direcció a València i constituir una gestora que es posarà en marxa durant els pròxims dies i que serà l’encarregada de dirigir l’agrupació local a la capital valenciana.

Divendres mateix es reunia, convocada amb caràcter d’urgència, la junta directiva provincial del Partit Popular. Després de la cita, la líder dels populars valencians anunciava una refundació del partit, incorporant-hi “gent nova”, però sense renunciar-ne a les sigles. Ara, després de la citació judicial a tots els regidors del grup municipal, la direcció regional del partit ha decidit no suspendre de militància (de moment) aquests edils.

Etiquetas
stats