Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Un Gary Cooper pel PSC

Siscu Baiges

Quan Fred Zinnemann va dirigir Sol davant el perill i Gary Cooper la va protagonitzar, ni jo havia nascut ni el PSC existia. Va ser l’any 1952 quan va arribar a les pantalles dels cinemes la història de Will Kane, el sheriff del petit poble de Hadleyville al qual els seus conciutadans van abandonar davant la notícia que era a punt d’arribar Frank Miller, un criminal que volia matar-lo.

Pere Navarro es devia sentir com Gary Cooper. Se li pot recriminar que marxés del poble abans que no arribés la banda de Miller-Mas-Junqueras per acabar amb ell? Tenia marge per confiar que, com a la pel·lícula, al final es produiria un miracle i sortiria victoriós de l’enfrontament final al qual tothom l’havia avocat en solitari?

Abans de Navarro, el PSC havia tingut d’altres sheriffs i autoritats que havien anat saltant implacablement davant la pressió dels resultats electorals i de la caverna mediàtica i política catalana: Pasqual Maragall, Joan Clos, Jordi Hereu, José Montilla,... La major part d’ells van ser maltractats, insultats, mentre eren al càrrec i rehabilitats un cop retirats de la vida política. No tots. L’expressió sincera de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que “els socialistes hem d’enviar-los a la merda de dos en dos” reflectia no només un odi personal sinó un estat d’ànim bastant estès entre part de la ciutadania catalana.

Ara, Gary Cooper-Navarro ha marxat de la ciutat. Frank Miller ja no sap si presentar-se a Hadleyville o deixar-ho estar. Tot dependrà de qui sigui el nou sheriff. Núria Parlón no ha volgut immolar-se en aquest altar. Miquel Iceta diu que està disposat a fer-ho.

Qui es posi l’estrella de comandament al pit hauria de saber que el seus no el deixaran a les primeres de canvi. Hi ha qui creu que el millor seria desdoblar el càrrec. Així com Iniciativa per Catalunya-Verds té dos líders, un de federalista i una d’independentista, el PSC podria optar per primer secretari A i primer secretari B. O això o posar dos sheriffs: un amb una estrella federalista i l’altre, amb la independentista.

Si més no, quan Frank Miller arribi quedarà una mica desconcertat en trobar-se amb dos Gary Coopers en comptes de cap.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats