eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

La CUP obre el debat sobre la investidura de Mas a la seva militància amb tres opcions

Els sectors de la CUP-Crida Constituent celebren un debat obert on demanaran a les seves bases que es decantin entre les opcions d'investir Mas, anar a eleccions al març o seguir negociant i posposar la decisió fins després de les generals

1.600 persones estaran cridades a posicionar-se en una decisió que ha tensionat els diferents sectors de l'esquerra independentista i anticapitalista catalana

Traslladaran al conjunt de la militància els acords assolits per la comissió negociadora i les opinions recollides en les assemblees territorials celebrades aquesta setmana

- PUBLICIDAD -
La CUP somete este domingo a debate con 1.600 militantes la negociación con JxSí

La CUP sotmet aquest diumenge a debat amb 1.600 militants la negociació amb JxSí

La CUP obre aquest diumenge el debat sobre la investidura de Mas a la seva militància. 1.600 persones, participants en els diversos espais de l'esquerra independentista i anticapitalista catalana, estan citats a Manresa per viure una jornada de debat en què es posicionaran sobre tres opcions: Investir a Mas, no investir-lo malgrat que això signifiqui anar a eleccions al març, o seguir negociant i posposar la decisió fins després de les eleccions generals del 20 de desembre.

Malgrat tot, la votació que s'imposi aquest diumenge no serà definitiva, ja que no es tracta d'una assemblea nacional, màxim òrgan de la CUP per prendre decisions. Segons han explicant els cupaires, l'assemblea nacional serà activada pel secretariat nacional quan hi hagi una nova proposta de Junts pel Sí respecte a la presidència de la Generalitat. No es descarta que, si cap de les opcions genera una clara adeshió majoritària aquest diumenge i si no hi ha cap nova proposta de JxSí, s'acabi convocant una assemblea extraordinària en plenes dates nadalenques.

La jornada d'aquest diumenge se celebrarà enmig de la tensió interna pel debat dicotòmic entre "Mas o març" al qual la candidatura s'ha abocat en les últimes setmanes a causa de l'immobilisme de Junts pel Sí. La comissió negociadora, formada pels diputats i pel secretariat nacional, pretén transmetre al conjunt de la militància l'estat actual de les negociacions en els que, des de fa tres mesos, miren d'arribar a acords amb Junts pel Sí en les matèries de pla de xoc social, desconnexió i procés constituent. A més, els màxims òrgans de direcció del partit han celebrat assemblees territorials aquesta última setmana, on han recollit els anhels dels influents nuclis locals, que també portaran una proposta al debat d'aquest diumenge.

Les opcions que la CUP posarà en mans de la militància intenten sortir d'un debat que genera una forta tensió entre els dos sectors majoritaris de l'espai, Endavant i MDT, que aquesta setmana han emès sengles comunicats amb posicions enfrontades. Per això proposen una tercera opció, la de deixar la decisió per després de les generals, que està per desenvolupar però que inclouria intentar negociar amb CSQEP perquè s'abstingués en la votació d'investidura, o tancar definitivament la porta a la candidatura de Mas.

El debat de la CUP dilucidarà el nivell de suport a les diferents postures en unes negociacions que porten diverses setmanes encallades per la negativa de la formació a donar suport a la candidatura de Mas a la presidència. Per part de Junts pel Sí la proposta segueix sent la mateixa que la mostrada pel president en funcions en l'últim debat d'investidura, que consistiria en nomenar tres vicepresidències amb àmplies responsabilitats un cop investit. Aquest dissabte s'ha presentat un manifest signat per 140 persones referents de l'esquerra alternativa i independentista a favor de donar "un gir a l'esquerra" al procés sobiranista i de no investir Mas.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha