Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La ONU advierte de que “las represalias son ilegales” a Israel e Irán
El Ayuntamiento de Marbella recalifica los terrenos de la mansión de la alcaldesa
Opinión - Cómplices de la impunidad de Israel. Por Rosa María Artal

Cotino nega que haja oferit “res a ningú” a canvi del seu silenci després de l’accident de metro

Juan Cotino, expresident de les Corts Valencianes

Miguel Giménez

L’exconseller i expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha comparegut aquest dilluns en la comissió d’investigació parlamentària sobre l’accident de metro que va tenir lloc a València el 3 de juliol de 2006. L’exmembre del Govern valencià ha estat contundent a l’hora d’assegurar que “no vaig oferir res a ningú a canvi de res”, en referència a la possibilitat que des del Consell es provara de comprar el silenci de les víctimes.

Cotino, defensat per l’exvicepresident valencià Víctor Campos per la gestió d’aquest sinistre, ha reconegut que va anar dues vegades a la plaça de la Mare de Déu per acompanyar les víctimes i els familiars, després dels dos funerals celebrats a la catedral de València. Ha reconegut, però, que va decidir no tornar-hi perquè va comprovar que hi havia gent que se sentia incòmoda amb la seua presència.

L’exresponsable d’Agricultura ha apuntat que va anar al lloc de l’accident tan bon punt se’n va assabentar, “inicialment el meu escorta em va dir que es podia tractar d’un atemptat”, i que ningú no li va indicar res per a mirar d’ajudar, “com ho havia fet moltes altres vegades”. Així, ha explicat que va visitar les víctimes “perquè em va donar la gana”, els va donar la seua targeta i els va preguntar si hi podia ajudar, “ho feia en consciència, era la meua única finalitat”. “Vaig anar a veure unes 35 famílies”, ha apuntat.

Pel que fa a les visites, Cotino ha insistit que hi acudia “com a Juan Cotino, com a conseller i com a membre del Partit Popular, perquè eren qüestions inseparables”, alhora que ha indicat que l’expresident Francisco Camps no li va encarregar res, “a mi ningú no em va dir res”. Així mateix, ha estat contundent en afirmar que no va fer cap promesa als familiars i no ha dubtat a demanar-los perdó, “però per si es podia haver fet més, perquè la voluntat de tots era actuar adequadament i es va fer tan bé com es va saber”.

Quan se li ha preguntat si s’ha fet justícia, l’expresident de les Corts ha assegurat que encara no se sap, perquè encara no s’ha tancat la causa judicial. No obstant això, ha puntualitzat que amb les víctimes “mai no es fa prou justícia”.

Etiquetas
stats