Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Neix catalunyaplural.cat

Invitació a l'acte de presentació de catalunyaplural.cat

catalunyaplural.cat

Barcelona —

Dimecres que ve, 15 de maig, l'actual edició catalana d'eldiario.es es converteix en catalunyaplural.cat. La presentació d'aquest nou espai tindrà lloc el mateix dimecres a l'auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), a les 19 h, i representarà una nova trobada d'eldiario.es amb els seus socis. A l'acte hi intervindran Ignacio Escolar, Antonio Baños, Rut Vilar, Joan Subirats, Algèria Queralt i Josep Carles Rius. Donada la limitació de l'aforament, preguem als socis que confirmin la seva assistència a fundacio@catalunyaplural.cat.

El nou diari digital associat a eldiario.es estarà editat per la Fundació Periodisme Plural, una entitat creada per un grup de periodistes, intel·lectuals i professionals del món de la comunicació amb el doble objectiu de defensar l'exercici d'un periodisme independent i lliure i, alhora, els valors de progrés i solidaritat que la recessió està posant en perill. Aquest projecte sense ànim de lucre vol donar veu a molts periodistes silenciats a Catalunya per la greu crisi que pateixen els mitjans de comunicació. I vol donar veu, també, a la societat civil que lluita per preservar les conquestes socials.

catalunyaplural.cat vol ser un punt de trobada entre tots els sectors que treballen pel progrés. En la seva declaració de principis, la fundació expressa la seva voluntat de crear “una veritable plaça pública on es trobin, dialoguin i es comuniquin totes les entitats i persones que lluiten per preservar la cohesió social, l'educació i la sanitat com a pilars de l'estat del benestar, el treball i l'habitatge com a drets fonamentals, la solidaritat com a justícia social, i la regeneració com a exigència democràtica”.

La Fundació Periodisme Plural pretén explorar noves vies que permetin preservar aquest periodisme independent que defensem. La fórmula escollida és una entitat sense ànim de lucre i amb la voluntat de comptar amb la implicació dels lectors. Després de la creació de catalunyaplural.cat, la fundació té com a meta posar en marxa diaris digitals especialitzats en l'àmbit de l'educació, la sanitat, la solidaritat, la cultura... i mantenir una atenció especial al món del treball, per vincular així les seves dues principals raons de ser: el periodisme independent i la defensa de l'Estat del benestar.

Per fer realitat aquests projectes demanem la implicació dels lectors. Així, crearem les figures dels amics de la Fundació, és a dir, la “comunitat de lectors” que, amb la suma de petites aportacions, farà possible una nova veu independent a la premsa catalana.

Els membres de la Fundació Periodisme Plural són persones que, al llarg de la seva carrera professional, s'han significat pel seu compromís tant amb el periodisme com amb els valors progressistes. El patronat, elegit pel conjunt de fundadors, està format per Xavier Atance, Antonio Baños, Jordi Borja, Juan José Caballero, Iván De la Nuez, Ignacio Escolar, José Ramón González Cabezas, José Martí Gómez, Jordi Mumbrú, José Carlos rius, Margarita Rivière, José Sanclemente, Carmen Secanella, Joan Subirats, Rut Vilar i Jaume Vilarrasa.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats