Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Un macro-concert virtual per a commemorar el 25 d’abril des de casa

Mireia Vives i Borja Penalba, dos dels artistes participants en el concert del 25 d'abril.

Laura Julián

València —

0

Més d’una trentena d’artistes com El Diluvi, Miquel Gil, Maria del Mar Bonet, Pep Gimeno ‘Botifarra’, Ovidi 4 o Feliu Ventura, participen aquest dissabte 25 d’abril en el macro concert virtual ‘Ciudem la Cultura’, organitzat per Acció Cultural del País Valencià amb motiu de la diada. La trobada musical on line s’emetrà  gratuïtament a partir de les 18.00 hores en les xarxes socials d’ACPV, però tindrà el sistema de taquilla inversa i el total de la recaptació anirà destinada als músics participants.

Amb el lema ‘Cuidem la Cultura’ ACPV ha volgut fer “no només una crida de suport als creadors, individuals i col·lectius, i a un sector social menystingut”, sinó també “una crida al futur”. El concert s’emmarca dins de les activitats virtuals que Acció Cultural ha organitzat al llarg de la setmana per a commemorar el 25 d’abril.

“L’actual confinament provocat per l’estat d’alarma ha condicionat la impossibilitat de trobar-nos al carrer. Però ACPV ha adaptat el seu treball al context extraordinari que vivim, perquè entenem que els valors de la cultura són el fonament de la reconstrucció social a la qual aquesta extraordinària situació ens aboca”, assenyala el col·lectiu en un comunicat.

El col·lectiu també anima a manifestar-se virtualment el dissabte compartint en les xarxes socials “una foto o vídeo de manifestacions d’anys anteriors, cartells històrics del 25 d’abril o qualsevol altre contingut que t’evoque la diada del País Valencià a les xarxes socials”.

La majoria de les actuacions del concert seran versions de cançons d’altres grups o artistes, però també hi haurà qui farà versions pròpies. En el repertori trobarem grups com Al Tall, Carraixet, Obrint Pas, la Gossa Sorda, Aspencat o solistes com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Carles Dénia i Feliu Ventura.

Què commemora el 25 d’abril?

Aquest divendres 24 d’abril també està previst l’emissió d’un documental sobre el significat de la dada. Almansa 1707: de la revolta a la repressió és una producció d’InfoTV, amb guió i direcció de Manel Àlamo i Sergi Tarín, que va resultar guanyador del Premi al millor documental en els Premis Tirant de l’audiovisual valencià en 2008.

El documental, de 55 minuts de durada, tracta l’aportació d’InfoTV a la commemoració del 300 aniversari de la batalla que tantes conseqüències va tindre per al poble valencià. S’emetrà a les 18.00 hores del divendres en les xarxes socials d’ACPV.

“Des del convenciment que una crisi pot ser també una oportunitat per a entendre els errors del passat i tornar a valorar el que ens ha de fer millors com a societat i país, ACPV vol ser la veu de la cultura com a instrument de futur”, indica el col·lectiu.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats