La portada de mañana
Acceder
Presidencia paga 2,5 millones en personal de Casa Real al margen de su asignación
Las tres grietas del pasaporte COVID como barrera para acceder a interiores
OPINIÓN - Abascal, el que volaba, por Elisa Beni

Així funciona la nova ORA de València: parquímetres amb mesurador de pol·lució, horari de 9.00 a 21.00 hores i pagament amb targeta

Els nous parquímetres de l'ORA.

El dilluns 21 de juny entra en vigor la nova contracta de l’ordenança reguladora d’aparcament (ORA) que substitueix l’actual, vigent des de feia més de 15 anys.

La nova ORA, gestionada per l’empresa EYSA, començarà a funcionar amb 5431 places d’estacionament regulat i 195 parquímetres. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat que “la novetat principal és que també es podrà desaparcar. És a dir, que si algú paga per dues hores, però només en gasta una, podrà optar per acostar-se al parquímetre i acumular en un moneder la fracció de diners que no ha emprat per fer-la servir la pròxima vegada”.

Grezzi ha explicat que “per primera vegada, els parquímetres seran de propietat municipal. En la contracta anterior, la ciutat anava pagant aquests parquímetres, però, després, eren propietat de l’empresa. Ara mateix, els paguem i els amortitzem, però en serem els propietaris i incorporem així recursos a l’Ajuntament”.

Els 195 nous parquímetres instal·lats a la ciutat disposen d’il·luminació led i pantalles en diferents idiomes, permeten el pagament amb targeta, estan connectats a la xarxa mòbil i disposen de panells solars. El regidor afirma que són “parquímetres amb una tecnologia molt avançada, de pantalla tàctil, molt fàcil i molt intuïtiva”. Per poder aparcar, a més, serà preceptiu inserir la matrícula de l’automòbil.

A més, pròximament, un 35% dels nous parquímetres de la ciutat disposaran de sensors de contaminació. Grezzi ha comentat que “farem la localització més adequada per tindre encara més informació sobre la qualitat de l’aire de la ciutat i més capil·laritat sobre els nivells de contaminació per zones”.

L’entrada en vigor de la nova contracta comportarà la congelació de les tarifes i l’adequació dels horaris a la nova ordenança de mobilitat, que va entrar en vigor el 2019. Així doncs, l’horari general serà de 9.00 a 21.00 hores (fins ara era de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores) en totes les zones regulades, excepte les que estan situades en els districtes de l’Olivereta, Patraix (llevat de Tres Forques), Benimaclet, Rascanya i els barris de l’Amistat, Albors i el Camí Fondo, que no tindran regulat l’estacionament el dissabte a la vesprada.

La vigilància de les zones d’aparcament es farà amb personal a peu de carrer, però també s’hi incorporen quatre vehicles elèctrics amb càmeres que dotaran al servei de la tecnologia més avançada.

La Regidoria estudia també les peticions de diversos barris de la ciutat per a instaurar-hi zones taronja d’aparcament per a residents. Entre els barris que s’han dirigit a la Regidoria per sol·licitar zones taronja, Giuseppe Grezzi ha esmentat l’entorn de la plaça de bous i les zones de Russafa, Ciutat Vella, Benimaclet i el Cabanyal, entre altres.

Etiquetas

Descubre nuestras apps