Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Anticorrupció demana processar Alfonso Grau per suborn i blanqueig de capital

Alfonso Grau contesta els periodistes després d'una compareixença judicial.

EFE

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al titular del Jutjat d'Instrucció número 19 de València que dicte acte d'incoació de procediment abreujat en la causa oberta al exvicealcalde de València Alfonso Grau per suborn i blanqueig de capitals.

Segons fonts judicials, aquesta causa, que va propiciar la detenció de Grau i la d'un empresari del sector del transport i contractista de l'Ajuntament el passat 22 de febrer, va nàixer arran d'una recerca de l'Agència Tributària. Hisenda va posar en coneixement de la Guàrdia Civil determinades operacions econòmiques realitzades per Grau que podrien ser constitutives d'un delicte de blanqueig de capitals.

Pel que sembla, l'empresari Urbà Català, responsable del Grup Transvía, hauria regalat diversos rellotges de luxe a Grau, que posteriorment aquest hauria canviat per uns altres de més valor, pagant la diferència en efectiu.

De fet, en el registre del seu domicili, el matí del 22 de febrer, la Guàrdia Civil va localitzar nombrosos rellotges de gamma alta, alguns d'ells models exclusius, segons les esmentades fonts.

Aquests tenen la particularitat, segons els investigadors, de tenir nombres de sèrie i garanties personalitzades, la qual cosa permetria conèixer el seu origen, moment de compra i titularitat, i facilitar la recerca sobre el possible delicte de suborn, és a dir, sobre regals a autoritat o funcionari públic a canvi de favors.

La petició del fiscal per a posar punt final a la instrucció d'aquesta causa es va formular abans de Nadal, si bé el jutge instructor encara no s'ha pronunciat sobre la mateixa. L'única diligència que quedava pendent, la declaració d'un responsable de l'Agència Tributària, es va deixar sense efectes, segons les mateixes fonts.

Grau, marit de la exregidora del PP María José Alcón -investigada en el suposat blanqueig del grup popular en l'Ajuntament de València-, està a l'espera, a més, de la sentència del cas Nóos, en el qual està acusat de prevaricació administrativa, malversació, frau a l'administració i tràfec d'influències en relació a la contractació de l'Institut Nóos, d'Iñaki Urdangarin, a través de la Fundació Turisme de València, que ell presidia.

Etiquetas
stats