Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Vox amaga pero no rompe: sus constantes amenazas al PP se quedan en nada
El comercio de armas con Israel: un mercado opaco y del que no hay cifras
Opinión - PP, siempre contra España y los españoles. Por Rosa María Artal

Moncada aprova la doble denominació també en valencià de 'Montcada' amb el rebuig de PP, Vox i Cs per “catalanista”

La denominació en valenciaà de Montcada ha sigut una reivindicació de sectors de la localitat.

El ple de l'Ajuntament de Montcada ha aprovat amb els vots de PSPV i Compromís iniciar els tràmits per la doble denominació de la localitat de l'Horta Nord en valencià i castellà: Montcada/Moncada.

Però aquesta doble denominació ha obtingut el rebuig de la dreta municipal conformada per PP, Vox i Ciudadanos, que titllen la doble denominació de “catalanista”. Des del PP s'ha rebutjat aquesta iniciativa afirmant que “no és una qüestió ni molt menys prioritària, ni tan sols lingüística, sinó una tema ideològic”.

La doble denominació també en valencià és una reivindicació històrica de sectors de la localitat de Montcada. Així l'informe preceptiu de l'AVL (Acadèmia Valenciana de la Llengua) en el qual s'ha basat l'oficialització de la doble denominació data de l'any 2004.

En aquest escrit l'AVL explica que “les dades històriques de que disposem ens indiquen que el nom de la població va lligat necessàriament al llinatge dels Montcada, des de la Conquista cristiana. En el Llibre de Repartiment se cita la denominació de la turrem de Moncada a Pere de Montcada i Aragó. Ha donat nom també a altres elements importants com la séquia de Montcada”. Sobre l'origen del de Montcada afegeix que “el nom ve del llatí Monte Catani, amb el significat de ”muntanya de càdec, planta similar al ginebre“.

Etiquetas
stats