Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El comité de garanties de Vox obri un expedient al líder a València arran d’una queixa de la militant a qui Fiscalia va arxivar una denúncia

El portaveu adjunt de Vox a les Corts Valencianes José María Llanos conversa amb el líder de la formació, Santiago Abascal.

Lucas Marco

0

El comité de garanties de Vox ha obert un expedient disciplinari al portaveu adjunt de Vox en les Corts Valencianes José María Llanos arran d’una “queixa” d’una militant que va denunciar un presumpte finançament il·legal del partit ultra davant la Fiscalia i que es va arxivar. L’òrgan intern de Vox va expedientar Llanos el 30 de juliol passat i va donar cinc dies de termini perquè formulara al·legacions. 

La militant va denunciar una pretesa caixa B del partit d’extrema dreta. però la Fiscalia, tal com va informar aquest diari, va arxivar les diligències “per considerar que els fets no revisten caràcters d’infracció penal, sense perjudici de remetre còpia de la denúncia al Tribunal de Comptes perquè analitze els fets que s’hi descriuen”.  

El comité de garanties ha acumulat l’expedient amb un altre “amb certes similituds” que afecta Llanos i Joaquín Díaz Andrés, candidat de Vox a les eleccions autonòmiques passades i exgerent de l’empresa pública Fervasa, que depenia de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (Emtre). Tots dos militants de Vox van comparéixer en el procediment inicial el 17 de juliol passat. Els expedients s’han acumulat i la segona queixa s’ha traslladat a Llanos i Díaz. 

L’organisme intern de Vox obri un “tràmit d’interrogatoris a possibles testimonis que puguen fer llum sobre els fets denunciats”. “Una vegada que s’hagen alçat aquests testimoniatges es donarà trasllat dels seus resultats perquè els experimentats puguen formular al·legacions”, indica el document del comité de garanties a què ha tingut accés aquest diari. Vox, seguint la seua política de veto a determinats mitjans, no ha respost a les preguntes d’elDiario.es. 

El comité de garanties va absoldre fa poc un militant per les seues crítiques en Facebook contra la direcció provincial del partit ultra i estudia també les presumptes irregularitats que va denunciar l’ultra Juan García Sentandreu sobre el procés de primàries, del qual va eixir vencedor Llanos. García Sentandreu, enfrontat a la direcció des de fa anys, va aportar àudios en què quadres pròxims a Llanos ensenyaven preteses tècniques per a quedar-se amb dades d’afiliats al marge de la base de dades oficial del partit ultra.

Etiquetas
stats