Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Camps qualifica de “converses de taverna” les gravacions que revelen mossegades en la construcció de col·legis

Francisco Camps en les Corts.

Laura Martínez

Amb molta expectació i gran superbia, igual que va passar fa uns mesos quan va declarar en la comissió d'investigació de l'accident de metro, l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha comparegut aquest dilluns en les Corts per a donar explicacions sobre Ciegsa, l'empresa pública responsable de la construcció dels col·legis.

L'excap del Consell, a qui no li ha caigut molt bé que un diputat es referira al País Valencià -“Jo mai he sigut president del País Valencians perquè açò no existeix”-, ha negat que existiren sobrecostos per valor de mil milions d'euros en l'empresa pública: “És impossible si eren 2.000 milions d'inversió en col·legis”.

Camps s'ha reivindicat com a principal exponent en la construcció de col·legis: “Ningú ha construït col·legis com jo”, i ha lamentat que el PSPV de Joan Lerma “va abdicar” en la seua labor de construcció de col·legis. “Vam haver de fer-ho nosaltres”, ha argumentat. En aquest sentit, ha recordat que cada any es feia un concurs públic d'auditoria supervisat per la intervenció de la Generalitat, igual que també ho feia la Sindicatura de Comptes. “Era l'època de la transparència”, ha sentenciat.

“És molt dolorós [per a l'oposició] comprovar que només el PP va engegar una infraestructura educativa al màxim nivell”, ha insistit.

“Mai no hi ha hagut disputes” amb Rus

Respecte a les possibles disputes amb l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus per l'adjudicació de les obres, l'expresident ho ha qualificat de “entelèquia”. “Mai hi ha hagut aqueixes disputes”, ha assegurat. I sobre les denúncies de Màximo Caturla sobre treballadors zombies, ha relatat: “Jo no sé qui cobrava sense anar a treballar, perquè jo treballava cada dia”.

Preguntat per Miguel Barranca, que va assegurar en el jutjat que li havia advertit d'irregularitats en Ciegsa, ha defensat: “Mai no he col·locat ningú, vaig nomenar membres del Govern”. A més, ha qualificat les gravacions de Marcos Benavent de “converses de taverna” en les quals participaven persones -Màximo Caturla i diversos assessors- que no despatxaven amb ell.

Etiquetas
stats