Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern aprova el pagament de 1.471 milions del FLA a la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro

EFE

València —

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha anunciat que el Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el lliurament de 1.471 milions d’euros del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) a la Generalitat Valenciana. La reclamació d'aquesta quantitat ha estat una prioritat del Cosnell que presideix Ximo Puig, que la va plantejar al mateix president del Govern, Mariano Rajoy, en la seua entrevista del 2 de novembre passat i hi va insistir posteriorment en una reunió amb el ministre d'Hisenda, Cistóbal Montoro.

Moragues ha valorat aquesta aprovació del repartiment del FLA addicional com “una molt bona notícia per als proveïdors de la Generalitat” i “una mostra més del suport i el compromís del Govern a la Comunitat Valenciana”, ha informat la Delegació en un comunicat.

Els 1.471 milions d’euros aniran “destinats als col·lectius socials, associacions, contractistes i proveïdors de la Generalitat en àrees bàsiques com ara educació, sanitat i serveis socials”, segons Moragues, que ha afegit que “d’aquests gairebé 1.500 milions d’euros, 114,34 milions van destinats a sufragar despeses derivades dels tractaments de l’hepatitis C”.

Segons el delegat del Govern, ara la Intervenció de la Generalitat “haurà de pujar les factures a una plataforma i té de termini fins al 16 desembre”. “Està previst que aquestes factures es facen efectives al final del desembre, encara que, si es poden acurtar els terminis, es farà”, ha assegurat.

“Compromís i suport” a la Comunitat Valenciana

Amb aquesta decisió, El Govern “està demostrant el seu compromís i suport a la Comunitat Valenciana”, segons Moragues, que ha recordat que actualment l’executiu central “està pagant els interessos de la Generalitat i als seus proveïdors”.

“Si el 2014 es van pagar 1.200 milions d’euros en interessos, el 2016 hi ha una quantitat pressupostada de 340 milions d’euros, és a dir, una reducció de quasi 1.000 milions d’euros”, ha afegit Moragues, que ha conclòs, “gràcies a aquesta injecció de liquiditat del Govern d’Espanya, els proveïdors veuran saldats deutes i això suposa un impuls a la recuperació econòmica”.

stats