Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

La incidència de contagis a la Comunitat Valenciana cau a 111 casos i s’acosta al mínim registrat després de l’estiu

Personal sanitari protegit totalment rep a un pacient amb coronavirus per a ser atés a l'Hospital Arnau de Vilanova (València).

Carlos Navarro Castelló

0

La tercera onada del coronavirus, la més tràgica des que va arrancar la pandèmia, ja és pràcticament història a la Comunitat Valenciana.

Segons les dades aportades dilluns pel Ministeri de Sanitat, l’autonomia valenciana va registrar 111 contagis per cada 100.000 habitants en l’acumulat de les dues últimes setmanes, 64 menys que la mitjana espanyola, i ja és la setena amb menys incidència. Melilla amb 367 i Madrid amb 284 són les comunitats que aglutinen més positius.

En el cas del territori valencià, el descens ha sigut espectacular des que van començar a aplicar-se les restriccions més dures a mitjan gener. En concret, s’ha passat de 1.459 casos, pic màxim registrat el 27 de gener passat, a 111 de dilluns, una xifra que s’aproxima a la més baixa registrada després de l’estiu.

Va ser el 13 d’octubre passat que es va aconseguir el mínim de 95,09 casos de COVID-19 per cada 100.000 habitants, punt d’inflexió que marca l’inici de la segona onada provocat en gran manera a conseqüència dels desplaçaments que es van fer amb motiu del pont d’octubre, una situació que es vol evitar amb vista a la Setmana Santa.

Pel que fa a la situació dels hospitals valencians, la pressió continua a la baixa. Fins dilluns hi havia 1.117 persones ingressades, 268 de les quals en vigilància intensiva (huit menys que la jornada anterior): 107 a la província de Castelló, amb 19 pacients en UCI; 492 a la província d’Alacant, 124 dels quals en l’UCI; i 518 a la província de València, 125 dels quals en UCI. Els pacients de coronavirus ocupen el 8,70% de les places hospitalàries valencianes, un percentatge que s’eleva fins al 27% dels llits en vigilància intensiva.

En aquest sentit, al pic màxim d’hospitalitzacions en planta es va arribar el 25 de gener passat amb 4.173 pacients i en l’UCI el 30 de gener, en què es van registrar 670 ingressats.

Etiquetas
stats