Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les pasteres de refugiats tornen a arribar, d'estiu, a la costa valenciana

La Guardia Civil intercepta una pastera a Santa Pola.

elDiariocv

La crisi migratòria creix a l'estiu. Com ve succeint fa anys, és aquesta època la que les màfies prefereixen per a embarcar centenars de persones en pasteres perquè creuen el Mediterrani en pèssimes condicions.

Aquest divendres una patrulla de la Guàrdia Civil ha escortat 19 persones al port d'Alacant, que anaven a bord d'una pastera. És la segona embarcació que ha arribat a les costes en dos dies.

Dijous va arribar a Santa Pola una d'aquestes embarcacions en la qual anaven a bord una desena de persones, entre elles una xiqueta de 3 anys amb discapacitat. Probablement, no serà l'única. La Creu Roja va atendre les 10 persones, totes de nacionalitat siriana, que van desembarcar prop de les 7 de la matinada. Segons informa l'associació, es troben en bones condicions de salut després de portar un dia en el mar, encara que la menor, per protocol, i un dels homes, que tenia unes dècimes de febre, han sigut derivats a l'Hospital General d'Elx per a una revisió mèdica.

Segons va informar l'ONG en un primer moment es va atendre, entorn de les 8.20 hores, sis persones localitzades per la Guàrdia Civil després d'arribar a una cala. No obstant això, sobre les 10.00 hores la Policia Local de Santa Pola va localitzar en el centre de la població altres dos homes i la Guàrdia Civil uns altres dos més entorn de les 13.30 hores. Tots diuen ser sirians, estan en bones condicions de salut i a l'espera de passar a disposició de la Policia Nacional.

Les últimes embarcacions de què es tenen dades van arribar al desembre a Altea i Xàbia, amb 23 persones a bord. Al maig s'hi va trobar una altra a Calp, totalment buida. La província d'Alacant va registrar l'any passat l'arribada de 129 persones en 12 embarcacions.

Etiquetas
stats