Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
100.000 euros en ‘cash’ para campaña: la Fiscalía estrecha el cerco sobre Alvise
Israel acelera los planes para una nueva invasión de Líbano
Opinión - ERC se despelleja en directo. Por Neus Tomàs

València Parc Central urbanitza l’entorn de l’estació Joaquín Sorolla amb noves voreres, jardineria i carril bici

Vista aèria amb les zones d'actuació marcades.

Carlos Navarro Castelló

0

Una vegada acabada la prohibició de fer unes activitats determinades, entre altres, en el sector de la construcció, la societat València Parc Central ha pogut reprendre les obres de reurbanització de l’entorn de les parcel·les que ha de vendre per finançar part de l’actuació ferroviària i del jardí que quedarà en superfície.

Les faenes, que s’han encetat fa poc, s’executen amb tots els requisits i les mesures exigides per les autoritats per a la prevenció del contagi del COVID-19.

La reurbanització dotarà les parcel·les situades al carrer de Bailén davant de l’estació València Joaquín Sorolla, Mestre Sosa-Sant Vicent Màrtir i l’avinguda de Peris i Valero-Juan Ramón Jiménez de les infraestructures i les escomeses de sanejament, telefonia, electricitat, aigua, enllumenat, semaforització i reg.

També preveu les tasques necessàries en voreres, vials, semaforització, carril bici i jardineria.

Les faenes es van adjudicar a l’empresa Grupo Bertolín SAU per un import d’1,4 milions d’euros sense IVA i un termini d’execució d’un total de 13 mesos, dels quals fins a set mesos eren per a la tramitació i l’obtenció d’autorització administrativa d’instal·lacions elèctriques i sis mesos d’execució de les obres pròpiament dites.

Fonts de la societat han informat que ja ha començat el muntatge de la zona d’apilaments en la parcel·la situada davant de l’estació.

Les primeres faenes s’executen en el pàrquing de l’estació, aprofitant la reducció de l’activitat i el trànsit en la zona a causa de la crisi del coronavirus.

Es tracta de les instal·lacions elèctriques necessàries per a conduir l’energia des de l’estació que hi ha en el subsol del pàrquing de l’estació Joaquín Sorolla fins als futurs solars.

De les faenes en superfície destaca sobretot la modificació del vial davant de l’estació Joaquín Sorolla. Per fer-la, es demolirà part de la calçada i de la mitjana actual.

Les obres adaptaran voreres, zona d’aparcament, reubicaran mobiliari urbà (aparcabicis, bancs) i incorporaran el carril bici. El projecte preveu la plantació de 32 arbres de l’espècie Koelreutria paniculata (sapinde de la Xina).

Al costat de la parcel·la del carrer Juan Ramón Jiménez es genera a més una zona per a vianants i un jardinet de 183 metres quadrats amb 8 arbres fruiters (prunera de fulla roja) i plantes entapissants.

Etiquetas
stats