Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Parlament valencià demana al Govern que impedisca que l’orientació sexual de les persones siga jutjada en tribunals

Javier Villalta

Laura Martínez

0

El cas de Javier Villalta ha arribat al parlament valencià i arribarà al Govern central. El valencià que va ser condemnat a indemnitzar la seua exdona per “haver ocultat pràctiques homosexuals prèvies” inspira una proposta d’Unides Podem subscrita per tots els grups parlamentaris, llevat de Vox, que reclama al Govern central tindre en compte aquest cas en la redacció de la Llei LGTBI que prepara l’executiu.

Els grups del PSPV, Compromís, Unides Podem, PP i Ciutadans han subscrit una proposició no de llei que insta el Govern a adoptar mesures legislatives per a la protecció del dret a la igualtat i la intimitat de totes les persones respecte de la seua orientació sexual, incloent en el projecte de llei d’igualtat LGTBI “l’impediment que siga jutjada l’orientació sexual de les persones en els tribunals, en tots els procediments i en totes les jurisdiccions”.

La proposta considera que el judici per a la nul·litat matrimonial de Villalta “lesiona els drets d’un ciutadà” i “genera inseguretat jurídica en totes les persones LGTBI” i critica que la sentència fera pública l’orientació sexual del demandat.

La presidenta de la comissió d’igualtat en el parlament autonòmic i diputada d’Unides Podem, Cristina Cabedo, es va reunir amb l’afectat poc després de conéixer-se la seua sentència i va traslladar la intenció de comunicar al Govern la mesura ara plantejada. Cabedo va expressar que “els drets LGTBI són drets humans i aspirem que totes les forces democràtiques dels nostres parlaments s’unisquen per consolidar-los”, després de considerar que la sentència“danya la imatge d’Espanya, quan la realitat és que el poble espanyol sap que totes les persones són igual de dignes independentment de la seua sexualitat”.

El parlament autonòmic ha aprovat aquesta legislatura una iniciativa contra la bifòbia que reclama a l’executiu autonòmic preparar una campanya concreta per visibilitzar i normalitzar la bisexualitat, que s’aborde la qüestió en l’educació sexoafectiva i que es donen suport a investigacions i estudis que generen dades desglossades sobre la situació específica de les persones bisexuals; impulsar codis o pautes de comunicació en què s’evite un llenguatge discriminatori i la sensibilització ciutadana.

Etiquetas
stats