Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El perquè de les noves restriccions de Ximo Puig: Nadal deixa el triple de contagis i ingressos i un terç de tots els morts

Un sanitari es col·loca el vestit de protecció Covid a l'Hospital La Fe de València.

Carlos Navarro Castelló

0

El president del Govern valencià, Ximo Puig, va anunciar dimarts noves i dures restriccions a la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de frenar l’avanç de la pandèmia davant el risc de col·lapse del sistema sanitari.

Un avanç en forma de tercera onada que va començar a gestar-se a partir del Black Friday el 26 de novembre passat, tal com va advertir fa poc a elDiario.es la sotsdirectora general d’Epidemiologia, Herme Vanaclocha, i que ni des de lluny van frenar les tímides mesures anunciades pel mateix Puig abans de Nadal (mantindre el tancament perimetral i les reunions socials en sis persones i avançar el toc de queda a les 23.00 hores, tret dels dies assenyalats) amb l’objectiu de salvar la campanya de Nadal.

La falta de contundència en aquell moment va obligar a endurir les restriccions el 5 de gener passat amb el tancament de l’hostaleria a les 17.00 hores i l’avançament del toc de queda a les 22.00 hores com a mesures més dràstiques, davant el tsunami que s’acostava com a conseqüència de la permissivitat de Nadal i de l’incompliment de les normes.

Les dades parlen per si soles. Des del 24 de desembre passat, la incidència acumulada per cada 100.000 habitants en dues setmanes ha passat de 376 a 983 casos (la mitjana espanyola ha passat de 262 a 714 casos), és a dir, pràcticament s’ha triplicat, igual que les hospitalitzacions, que han passat de 1.414 a 3.989. En el cas dels ingressos en les unitats de cures intensives (UCI), s’han duplicat, ja que han passat de 242 a 515 ingressos.

En l’actualitat, l’ocupació total dels hospitals valencians entre pacients amb COVID-19 i amb altres patologies ascendeix al 80% tant en planta com en l’UCI.

Però, sens dubte, la dada més dramàtica és la que fa referència als morts, ja que des de la data esmentada s’han registrat 961 morts, un 30% de les 3.753 de tota la pandèmia.

Davant aquesta situació, Puig va anunciar dimarts, entre altres mesures, el tancament de tota l’hostaleria a la Comunitat Valenciana (els establiments tan sols podran oferir servei de menjar a domicili), així com de les instal·lacions esportives, llars de jubilats, ludoteques, seus festeres (casals fallers), bingos i sales recreatives. A més, el comerç haurà d’avançar l’horari de tancament a les 18.00 hores (excepte els essencials, com ara farmàcies o supermercats).

A més, el president del Govern valencià té previst sol·licitar dimecres al Govern central en la comissió interterritorial l’avançament del toc de queda a les 20.00 hores.

Etiquetas
stats