Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

La Generalitat reclama al Govern una oferta pública d'ocupació extraordinària

Soraya Sáenz de Santamaría i Vicent Soler, en la reunió

Toni Cuquerella

El Govern ha aprovat un reial decret, amb posterioritat als Pressupostos Generals de l'Estat, per a traure una oferta pública d'ocupació extraordinària i lluitar així contra la temporalitat “i nosaltres exigim el mateix”. Així ho ha reclamat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, al Govern central al final de la reunió del Comitè Preparatori, d'Impuls i de Seguiment, de la Conferència de Presidents.

Soler ha demanat així una oferta pública d'ocupació “extraordinària i addicional”, amb la finalitat de “garantir la prestació dels serveis públics fonamentals i reduir la temporalitat”. “El Govern ha d'assumir que la taxa de reposició en la funció pública és insuficient per a atendre les necessitats en la prestació de serveis bàsics per als ciutadans, i per açò sol·licitem poder traure una oferta pública d'ocupació, igual que ha fet el Govern central per a si mateix”, ha dit.

“Sense la possibilitat d'una oferta pública d'ocupació és impossible, a més, que aconseguim en tres anys una reducció de la temporalitat fins a arribar al 8% al ritme que es vol”, ha explicat Soler. En aquest sentit, ha recordat que la Comunitat Valenciana està en una taxa del 35%, “perquè tenim una herència terrible, i a més cal recordar que les comunitats del Mediterrani tenim una taxa de funcionaris per cada mil habitants de les més baixes d'Espanya, amb el que, amb les mateixes competències, no tenim la força suficient per a complir amb els nostres ciutadans com ens agradaria”.

La Comunitat Valenciana ha sigut qui ha plantejat aquesta qüestió en la trobada i, posteriorment, s'han sumat la majoria d'autonomies.

La reunió, en la qual Soler ha estat acompanyat pel delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha estat presidida per la vicepresidenta i ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, Soraya Sáez de Santamaría, i el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro. En la reunió s'ha fet balanç del grau de compliment dels tretze acords de la Conferència aconseguits el passat 17 de gener, i Soler ha considerat “molt desigual” el compliment dels acords de gener per part del Govern central.

Finançament

En matèria de finançament autonòmic, el conseller ha reconegut avanços, com la constitució del Comitè d'Experts que presentarà el seu informe en les pròximes setmanes, “però estem a l'espera de conèixer aqueix informe i confiem que sent les bases per a un debat polític seriós i en profunditat, i que es convertisca en punta de llança sobre la qual desenvolupar un nou model que acabe d'una vegada amb la infrafinanciación que patim els valencians”, ha afegit.

“Les comunitats hem demanat que aquest document s'acabe a temps i servisca per a garantir el màxim consens en el menor temps possible, preferiblement en aquest exercici 2017, com es va comprometre el president Rajoy”, ha afirmat el conseller.

Etiquetas
stats