Pedro Sánchez comença la ‘reconquesta’ a València emparat per Ábalos, Elorza i Pérez Tapias

Pedro Sánchez a València durant un míting electoral a la plaça de bous

El destronat Pedro Sánchez –a qui Susana Díaz va executar en el comité federal del PSOE a l’octubre, provocant primerament la seua dimissió com a secretari general i al cap d’uns quants dies la renúncia a l’acta de diputat per a evitar haver de votar la investidura de Mariano Rajoy– comença dissabte l’intent de reconquesta a València. I més concretament a les localitats de Xirivella i Sueca, on mantindrà sengles trobades amb militants socialistes.

Sánchez va anunciar el 29 d’octubre que agafaria el cotxe per “recórrer Espanya i escoltar els militants”. Així, amb el títol ‘Repensem el PSOE, construïm el futur’, l’excandidat socialista a la presidència del Govern inicia la ruta dissabte a Xirivella, on protagonitzarà una trobada amb militants socialistes de la província de València en el marc d’una jornada de reflexió per a debatre el futur de la socialdemocràcia.

L’exlíder socialista, que reclama a la gestora que dirigeix Javier Fernández la convocatòria d’un congrés i primàries per a elegir el nou secretari general del PSOE, es veurà emparat per dirigents socialistes com Odón Elorza o José Antonio Pérez Tapias, que acompanyaran Sánchez, i també per José Luis Ábalos, el secretari general del PSPV a la província de València, afí a l’exlíder socialista que ha sobreviscut a la porga del grup en el Congrés després d’haver seguit la disciplina de vot i d’haver-se abstingut en la sessió d’investidura en què va ser elegit president Mariano Rajoy.

La visita de Pedro Sánchez, que coincideix amb moviments impulsats per diferents agrupacions i militants arreu de la Comunitat Valenciana, és rebuda pel líder del PSPV, Ximo Puig, amb una fredor cordial. La Comunitat Valenciana “és terra hospitalària i d’acollida”, apuntava Puig. El president de la Generalitat va ser un dels dirigents socialistes que van secundar la rebel·lió contra Sánchez en el comité federal del PSOE.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats