La portada de mañana
Acceder
Quién es Carlos Lesmes y por qué no ha dimitido del CGPJ, por Ignacio Escolar
La tradición del PP de Madrid de enfrentarse a la dirección nacional
España y Francia vuelven a luchar por Picasso 50 años después

Un regidor del PP de Costur va ser condemnat per violència de gènere arran d’haver assestar quatre cabotades a la seua exdona

Manifestació contra la violència de gènere.

“Ara sí que sabràs qui soc jo”. Ignacio García Latorre, edil del PP a Costur (l’Alcalatén), es va abalançar damunt la seua exdona i li va amollar quatre cabotades després d’haver mantingut una discussió per motius econòmics. 

El regidor popular, que va reconéixer els fets, va ser condemnat com a autor d’un delicte de lesions en l’àmbit de la violència de gènere a 40 dies de faenes en benefici de la comunitat, a la privació del dret a la tinença i el port d’armes durant dos anys i a la prohibició d’aproximar-se a mig quilòmetre o comunicar-se amb la víctima durant el mateix període, segons la sentència de la titular del Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Castelló a què ha tingut accés elDiario.es. 

L’edil havia acudit l’11 d’abril de 2017 al domicili de la seua exdona, amb qui va discutir per motius econòmics. La dona, segons els fets provats de la sentència, li va tancar la porta, però Ignacio García va començar a pegar colps i la víctima li va tornar a obrir. L’home es va abalançar damunt seu, la va arraconar contra la paret i li va pegar quatre cabotades, que li van provocar lesions. Va estar dos dies detingut. 

La causa es va instruir a conseqüència d’un atestat de la Policia Nacional i la defensa de l’edil popular es va adherir a la sol·licitud de penes per part del ministeri fiscal i de l’acusació particular. 

Més un any després de l’agressió, el 25 de setembre del 2017, l’home es va saltar l’ordre d’allunyament (“malgrat tindre coneixement de la pena”), segons va declarar un dels fills, per la qual cosa l’edil va ser condemnat a sis mesos de presó pel titular del Jutjat Penal número 4 de Castelló. Ignacio García Latorre va recórrer la sentència, però la secció segona de l’Audiència Provincial de Castelló va desestimar el recurs i va confirmar la condemna. 

El condemnat és familiar directe de l’alcalde de la petita localitat castellonenca de la comarca de l’Alcalatén, de tan sols 518 habitants, i de dos edils populars més.

Etiquetas
Publicado el
1 de agosto de 2021 - 22:31 h

Descubre nuestras apps