Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mariano Rajoy: “Ja podem fer coses que no podíem quan estàvem en la indigència”

Mariano Rajoy i Isabel Bonig en el congrés del PPCV.

Adolf Beltran

“És el millor projecte que hi ha hagut en segles. Parlem bé d’Europa”, ha proposat aquest diumenge a València el president del Govern i líder del PP, Mariano Rajoy. Que ha afegit: “I, de passada, parlem bé d’Espanya”.

Rajoy, que ha clausurat el XIV congrés del PP de la Comunitat Valenciana, ha defensat la seua política davant de la crisi. “Calgué fer reformes i la gent va aguantar bé”, ha dit en un moment de la seua intervenció, en què ha desgranat dades com la caiguda del 10% del PIB, la pèrdua de 3,4 milions de llocs de treball o de 70.000 milions de recaptació de les administracions públiques i ha defensat que des del 2014 tot això va superant-se.

“No cal fer marxa enrere a les reformes”, hi ha defensat Rajoy, que ha apel·lat a l’estabilitat i ha afegit davant del que ha denominat “el repte dels pressupostos” que la responsabilitat, en un escenari que obliga a buscar pactes, “és del que governa i del que no ho fa”. “Ja podem fer coses que no podíem quan estàvem, i perdonen l’expressió, en la indigència”, ha conclòs Rajoy en to optimista.

Després de referir-se al Brexit i al Regne Unit, amb el qual ha desitjat mantenir una bona relació, ha elogiat l’europeu com “el millor projecte que s’ha fet en segles”. I ha convidat a “parlar bé d’Europa”. “Deixem que parlen malament els Le Pen, Grillo, Farage i aqueixos altres que no esmente perquè no diguen que els esmente”, ha carregat Rajoy.

“Hi ha molta gent encabotada a posar èmfasi en el que no va bé”, s’ha queixat Rajoy, i ha apostat també per “parlar bé d’Espanya” i carregar “contra els adams que proliferen pertot arreu i que s’han encabotat a posar en qüestió la Constitució”. Segons Rajoy, plantejar una reforma de la Constitució que introduïsca mecanismes per a poder trencar-la només s’ha donat en la Unió Soviètica, Iugoslàvia i Etiòpia.

El discurs de Rajoy, que s’ha iniciat com el d’Isabel Bonig, reelegida líder del PP valencià, amb un homenatge a la difunta Rita Barberá, ha ignorat completament qualsevol referència als casos de corrupció que afecten el partit. “Heu viscut moments molt difícils, però els heu superat”, ha dit a Bonig, que també ha al·ludit al fet que el partit “ha sabut reconéixer i corregir els errors”.

“Tornar a guanyar i tornar a governar” a la Comunitat Valenciana, on hui està en el poder l’esquerra, ha estat el missatge coincident de Rajoy i Bonig. Aquesta última ha criticat singularment la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, i la seua formació, Compromís, i ha sol·licitat a Rajoy que atenga les demandes de la Comunitat Valenciana en “finançament, aigua i inversions”. “Només et demane una cosa, justícia amb aquesta terra”, ha proclamat Bonig.

A pesar de les al·lusions al fet que el PP ha governat més de 20 anys a la Comunitat Valenciana i que encara ha estat la força més votada en les últimes convocatòries electorals, encara que haja perdut el poder, no hi ha hagut més referències a dirigents anteriors que a Barberá. Ni Eduardo Zaplana ni Francisco Camps ni Alberto Fabra han eixit a col·lació. Encara menys Carlos Fabra, Alfonso Rus i tants altres.

 

 

Etiquetas
stats