eldiario.es

9

Accident de metro: “Si el PP vol recuperar l’ànima, que demane perdó”

El Parlament valencià ha aprovat el dictamen de la comissió d’investigació que estableix que el sinistre era evitable i que responsabilitza políticament Camps i Cotino

El PP hi presenta un vot particular i acusa la comissió de “tribunal d’excepció”

Tots els grups lamenten que el PP evite qualsevol responsabilitat i continue sense demanar disculpes a les víctimes al cap de 10 anys

Los diputados de las Corts Valencianes aplauden a los representantes de las víctimas del metro tras la aprobación del dictamen parlamentario sobre el accidente.

Els diputats de les Corts Valencianes aplaudeixen els representants de les víctimes del metro després de l'aprovació del dictamen parlamentari sobre l'accident. EFE

Amb escenes de profunda emoció, a les 12.30, aproximadament, d’aquest dimecres, 10 anys i 10 dies després, la societat valenciana ha donat per tancat –a falta dels resultats de la investigació judicial– l’accident que va costar la vida a 43 persones i ferides a 47 al metro de València el 3 de juliol de 2006.

En aqueix moment les Corts Valencianes han aprovat el dictamen de la comissió d’investigació sobre el sinistre, que estableix que la línia 1 no era segura, el govern del PP va ordir una trama per a amagar la veritat, no va tractar amb dignitat les víctimes i la televisió pública valenciana va tapar i va manipular la informació sobre el sinistre.

El dictamen ha estat rebut amb aplaudiments de tot el Parlament. Entre llàgrimes, rostres de consternació i d’altres d’alegria continguda, els diputats han homenatjat la desena de víctimes que han anat a la cambra. El president de la Generalitat, Ximo Puig, en acabar l’acte, els ha demanat “perdó” en nom de la institució pel tracte rebut.

“És indecent que després del que ha passat el PP continue sense demanar perdó”, ha afegit. La gestió que aquest partit, llavors a càrrec del Govern valencià, va fer abans del sinistre, durant el sinistre i després, ha monopolitzat el debat previ a l’últim acte de desgreuge a les víctimes, en què els populars no han donat suport al dictamen subscrit per la resta dels grups (PSOE, Compromís, Ciutadans i Podem) amb presència en la comissió, a la qual han qualificat de “tribunal d’excepció”.

El PP, que hi ha presentat el seu vot particular, ha fet desencadenar les ires de la resta dels grups. El seu portaveu, Alfredo Castelló, insisteix en el fet que el dictamen no està argumentat i que les conclusions estaven predeterminades per a castigar el seu partit. “Gràcies pel seu sectarisme”, ha ironitzat el diputat.

La resta dels grups han atacat durament el PP per haver negat, amb Francisco Camps i Juan Cotino, dos dels 13 responsables polítics de l’accident, al capdavant del Consell, “la veritat, la justícia i la dignitat” a les víctimes. Ana Barceló, diputada del PSOE, ha fet alçar tots els diputats –excepte els del PP– dels seients.

Breument, amb contundència i la veu mig nuada, Barceló s’ha dirigit als representants del PP: “Si volen recuperar l’ànima, demanen perdó”.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha