Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Compromís al PP: “En l'oposició vesteixen camisa blanca i en el govern són lladres de guant blanc”

Els diputats del PP valencià, amb camises blanques i un cartel que diu 'Llibertat Educativa'.

Laura Martínez

El president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, i la portaveu popular, Isabel Bonig, han tornat a encarar-se aquest dijous en el debat durant la sessió de control de les Corts Valencianes. Els populars portaven camises blanques i cartells que demanaven “llibertat d'educació” en al·lusió a la supressió d'unitats concertades de batxillerat amb col·legis privats que dissabte passat va ser el motiu d'una manifestació a València. A la pregunta de Bonig sobre Educació, amb acusacions d'extremisme ideològic, el president ha respost: “Vostès són els radicals i l'extrema imprudència”.

Puig ha recordat la compareixença de Francisco Camps aquest dilluns en la comissió d'investigació de Ciegsa, en la qual s'intenta aclarir si, com apunta la instrucció judicial, càrrecs del PP van utilitzar la construcció de col·legis per a emportar-se diners.

Després d'un acalorat debat en el qual el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha acusat els populars de no complir els manaments de “no robaràs i no mentiràs”, els diputats del PP se n'han anat de l'hemicicle quan el portaveu de Compromis, Fran Ferri, els ha retret que “en l'oposició vestisquen camisa blanca i en el govern siguen lladres de guant blanc”.

El president de la Generalitat ha anunciat a més que el pròxim any l'Executiu contractarà mil professors d'anglès natius per a millorar el rendiment dels alumnes.

Etiquetas
stats