Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

“Totes les dones de l’‘Aquarius’ han patit violència o explotació sexual”

Personal sanitari atén un xiquet dels que viatjaven en l’Aquarius al braç de sa mare.

Majo Siscar

València —

0

Més de 80 dones, set de les quals embarassades, viatjaven en la flotilla de l’Aquarius, que ha arribat a València. Aquestes són les xifres que dóna Amoin Soulemane, matrona de Metges Sense Fronteres en el vaixell de rescat, a l’espera que la Generalitat Valenciana done el dilluns les xifres oficials de filiació.

Al tancament d’aquesta edició, s’havia conclòs el desembarcament de 630 persones, però encara no s’havia registrat tothom, per la qual cosa les xifres ballaven. De fet, en algun moment es va especular que hi hauria hagut un naixement entre les migrants, cosa que MSF desmenteix. A Soulemane li va tocar atendre un part en l’Aquarius, però en un viatge anterior, al maig.

“Aquesta vegada hem atés més de 80 dones i 10 xiquets menuts. Les dones van arribar mullades, amb fractures, algunes amb cremades greus, amb moltes cicatrius... totes han patit violència física, sexual i econòmica fins a llançar-se a la mar”, explica Amoin Soulemane, matrona de Metges Sense Fronteres que ha viatjat en l’Aquarius per segona vegada, ja a València.

“Tots han patit violència molt forta, hi ha homes que fins i tot també han estat violats, però en el cas de les dones és més greu, els peguen, les violen i, si no poden pagar als traficants, les obliguen a prostituir-se, moltes han estat víctimes d’explotació sexual a Líbia”, explica Soulemane.

MSF deia en roda de premsa que almenys 16 persones presentaven seqüeles de violència sexual, 6 homes i 10 dones. “És inconcebible el que pateixen en el camí fins a la mar, moltes dones han treballat cinc o sis mesos a Líbia i només els han pagat un mes. Són extorquides i, abans d’arribar, han hagut de pagar extorsions pràcticament en cadascun dels països que han creuat”, conta commogut.

Etiquetas
stats