Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La UCO investiga si el PP valencià va blanquejar la seua caixa B amb lingots d’or

Alfonso Rus ix en llibertat després d’haver estat detingut en l’Operació Taula

elDiariocv

València —

El PP valencià va utilitzar la compra de lingots d’or com a mitjà per a blanquejar els fons de la seua caixa B, en molts casos procedents del cobrament de comissions il·legals? Aquesta és la sospita que, segons publica El País, investiga la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) dins de les perquisicions sobre la trama de presumptes mossegades que ha obert en canal l’organització valenciana del partit que presideix Mariano Rajoy.

El nexe entre la recaptació il·legal de fons, aprofitant adjudicacions i contractes de les administracions públiques, i la compra de lingots seria Alfonso Rus, expresident de la Diputació de València i exdirigent provincial del PP, que va ser detingut en la denominada Operació Taula. Segons explica El País, Rus tenia relació amb el búlgar Miroslav Schopoff, capitost de la trama de l’or desmuntada el febrer del 2014 amb un centenar de detinguts. Aquesta relació va ser tan estreta que Schopoff va arribar a assistir al casament de la filla de Rus.

D’acord amb allò que s’ha conegut fins ara de la investigació, el PP de la Comunitat Valenciana hauria manejat fins a cinc caixes destinades a recollir els diners negres procedents de les presumptes comissions il·legals. Una hauria estat a càrrec del dirigent provincial de València. La majoria del centenar de detinguts en la trama desarticulada el 2014, el centre de la qual era l’empresa Oro Direct, de Miroslav Schopoff, ho van ser a la Comunitat Valenciana. Oro Direct va passar de facturar 11 milions d’euros a 1.000 milions en cinc anys.

Precisament el presumpte blanqueig de fons, en aquest cas pel procediment de lliurar una donació al partit i rebre aquesta mateixa quantitat en negre procedent de la caixa B, ha portat a imputar pràcticament tots els regidors del PP a València i molts dels seus assessors i dirigents. Una gestora se n’ha hagut de fer càrrec de l’organització a la ciutat.

Etiquetas
stats