Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern preveu ampliar la taxa de reposició dels empleats públics en els pressupostos de 2017

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

elDiariocv / Agencias

El Govern ha informat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que en l'avantprojecte de pressupostos, que es coneixerà en unes setmanes, figurarà una millora en la taxa de reposició dels empleats públics.

En roda presa després de mantenir una trobada amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, Puig ha informat que Hisenda està negociant amb els sindicats que hi haja un acord sobre les plantilles d'empleats públics i la taxa de reposició i ha valorat que Montoro és “conscient” de la greu situació de la Comunitat Valenciana, en una situació “límit”.

Puig ha recordat que en els anys de crisi, la Generalitat Valenciana ha tingut un decreixement de fins al 30 % dels empleats públics (5.000 menys que al principi de la crisi) i això, finalment, té uns costos en la prestació del servei.

A més, ha assegurat que la Comunitat Valenciana és l'autonomia espanyola amb menor taxa d'empleats públics per càpita i això genera un “greu problema”. El cap del Consell ha reclamat un tractament “diferencial” en la taxa de reposició. I davant aquesta petició, Puig ha vist en Montoro “una bona predisposició” per a atendre la realitat del territori. “El ministre és conscient de la situació i treballarà per a donar-hi solució”, ha manifestat.

Puig s'ha referit a la situació “límit” de la Comunitat Valenciana en l'aplicació de la taxa de reposició respecte als serveis fonamentals que, en aquests moments, no poden ser prestats “amb totes les garanties que exigeix un servei públic de qualitat”.

A més, ha assegurat que aquesta taxa impedeix donar cobertura a serveis fonamentals, com Ferocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), amb un “gran problema per falta de maquinistes”.

Finançament autonòmic

Així mateix, Puig ha abordat amb el ministre el finançament autonòmic i la necessitat que es limite a 2017 la discussió i finalització del nou model, de manera que el pressupost de 2018 contemple el nou sistema.

En aquest sentit, Montoro l'ha informat que la comissió d'experts ja treballa en aqueixa direcció.

Etiquetas
stats