Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

La Conselleria de Medi Ambient treballa en les actuacions de regeneració post-incendi de Llutxent

Un agent forestal treballa sobre el terreny cremat en l'incendi de Llutxent

Toni Cuquerella

En la reunió extraordinària de la Comissió Interdepartamental per al Seguiment i la Coordinació de la Post-emergència del dilluns 27 d'agost a Gandia, a la que van participar diferents departaments de la Generalitat i els alcaldes dels set municipis afectats per l'incendi forestal, el secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran Quesada, va assenyalar que la Conselleria ha posat en marxa els seus recursos tècnics i humans per a treballar en el medi natural i posar en marxa actuacions d'emergència mediambientals a les àrees afectades en els termes municipals de Pinet, Barx, Quatretonda, Gandia, Ador, Ròtova i Llutxent.

Pocs dies després que el foc s'extinguira el Ministeri va atorgar 750.000 euros per a la restauració forestal. A més, prèviament, el personal tècnic de la Conselleria va identificar in situ les actuacions urgents fent especial incidència en les vies, accessos i protecció del sól.

En estes visites també es va reconéixer l'entorn de les zones afectades pel pas del foc als termes de les localitats afectades i es va comprovar l'estat de les pistes forestals, vegetació, murs entre altres aspectes.

Amb tota la informació recopilada i amb el suport científic de la valoració feta pel Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani s'ha realitzat un primer document d'anàlisi de les característiques de la zona i de les mesures proposades per a la seua recuperació.

“Amb una sensible i immediata actuació, la Conselleria està treballant des del primer moment en la realització de les actuacions del post-incendi”, apunta el secretari autonòmic, Fran Quesada.

Mesa de concertació

Actualment ja es disposa d'una valoració inicial de les actuacions d'urgència a escometre i s'ha informat als ajuntaments afectats de les gestions que en matèria forestal ha iniciat la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Estes actuacions es complementaran amb la mesa de concertació que es preveu celebrar al llarg de la primera quinzena de setembre. “Una iniciativa clau per a seguir treballant en la restauració post-incendi conjuntament amb els actors del territori afectat, i des de la proximitat, i definir de forma conjunta quin és el bosc que volem i quines són les actuacions a dur a terme en la zona i afrontar la regeneració de forma mancomunada”, apunta Fran Quesada.

Reunió amb representants i experts

A més dels informes i dels treballs realitzats per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, s'ha mantingut una reunió amb representants i experts reconeguts de diferents centres d'investigació per a compartir amb ells els estudis realitzats. Una trobada celebrada el dilluns 27 d'agost, a la que van recolzar les actuacions dutes a terme i les previstes per part de la Conselleria, i a la que Fran Quesada va destacar el treball continuat fet per la Conselleria en les tasques de prevenció al llarg de tot l'any.

Etiquetas
stats