Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La investigadora Almudena Ramón, detinguda per estafes amb falses teràpies de lesions medul·lars

Almudena Ramón

Europa Press

València —

0

La investigadora Almudena Ramón, científica reconeguda pels seus treballs per a retornar la mobilitat a rates parapléjicas coneguts des de 2000, és una de les dues persones detingudes en l'operació 'Summas' de la Guàrdia Civil acusada d'estafar més d'un milió d'euros a cent persones, quatre d'ells menors d'edat, amb falsos tractaments per a curar lesions medul·lars.

Segons han informat Europa Press fonts properes a la investigació, en l'operació han sigut detinguts la científica i la seua parella sentimental -que no guarda relació amb la medicina- i s'investiga a una altra dona que sí que és metgessa.

La doctora Ramón Cueto, considerada com una de les investigadores més prestigioses de l'àmbit internacional en el camp de la regeneració de lesions medul·lars, ha sigut directora científica i metgessa del Centre d'Innovació Mèdica en Regeneració Medul·lar (CIMERM) i directora de la Unitat de Regeneració Neural de l'Institut de Biomedicina de València del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), entre altres destinacions.

En 2000 es va donar a conéixer els seus treballs per retornar la mobilitat a rates paraplègiques. Dos anys després, va dirigir un estudi sobre l'implant de cèl·lules glials cobertoras del sistema olfactori en la medul·la espinal de rates adultes paralítiques, que va demostrar promoure la reparació de les cèl·lules neuronals i restaurar les seues funcions.

Al gener de 2007, va denunciar que al Centre d'Investigació Príncep Felip (CIPF) per un suposat delicte contra la propietat intel·lectual, tracte degradant, coaccions, apropiació indeguda i falsedat quan havia començat la investigació amb primats.

Vuit anys després, va anunciar que havia començat a aplicar la seua teràpia regenerativa medul·lar en pacients espanyols, fruit de 25 anys d'investigació i després de comprovar el resultat reeixit en un bomber polonés que va patir una lesió en la seua medul·la espinal i que va assegurar que havia recuperat la sensibilitat en ambdues cames i havia aconseguit tornat a caminar.

Etiquetas
stats