eldiario.es

9

Vox prohibeix als seus regidors de València oficiar noces civils

El portaveu del grup municipal, José Gosálvez, ha confirmat que després de consultar a la direcció del partit han presentat un escrit de renúncia

Segons ha explicat, la decisió està justificada en què existeixen altres sistemes o mètodes que consideren "més adequats" per a casar-se pel civil

Santiago Abascal en su mitin en Valencia

Santiago Abascal durant un míting a València Vox

Els dos regidors de Vox a l'Ajuntament de València, José Gosálbez i Vicente Montáñez, han renunciat a oficiar noces civils com a edils de la corporació.

Així ho ha confirmat a eldiario.es el mateix Gosálbez, portaveu del grup municipal del partit d'extrema dreta, qui ha explicat que ha presentat al servei municipal competent un escrit de renúncia.

L'edil ha explicat que es tracta d'una funció totalment voluntària i que "com totes les delegacions que es fan en els regidors es poden acceptar o no".

Segons ha explicat, es va fer "una consulta" a la direcció del partit en aquest sentit i l'escrit de renúncia no fa més que recollir les instruccions establides.

Gosálbez ha assegurat que la renúncia no té un rerefons religiós, "simplement es considera que existeixen altres sistemes o mètodes més adequats" per a casar-se per la via civil i ha afegit que respecten tant a les persones que trien aquesta opció per a casar-se com als regidors que sí que oficien noces.

En aquest sentit, des de la resta de grups municipals que composen l'Ajuntament de València (Compromís, PSPV, PP i Ciutadans) han assegurat que cap dels seus edils té previst renunciar a aquesta funció que exerceixen de forma rotatòria per delegació de l'alcalde.

Des del partit no van voler pronunciar-se sobre si aquesta postura s'anava a fer extensible a la resta de regidors de Vox dels diferents municipis de la Comunitat Valenciana en els quals han obtingut representació.

Precedent a Ceuta

La renúncia dels regidors de Vox de València a oficiar noces civils no és la primera ni de ben segur serà l'última a tenor de les directrius marcades pel partit d'extrema dreta que lidera Santiago Abascal.

Els sis diputats/regidors de la formació en l'Assemblea de Ceuta també van anunciar el passat mes de juliol que renunciaven a aquesta funció, encara que en aquest cas van argumentar que el president de la ciutat autònoma, Juan Vivas (PP), només havia delegat funcions de govern en els seus companys de partit i per tant els correspon a ells aquesta labor.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha