La portada de mañana
Acceder
España se asoma al colapso sin que haya llegado aún el impacto de la tercera ola
La extrema derecha violenta, sobre el futuro después de Trump: "Estamos solos"
Opinión - 14F, un 'spin-off' malo de octubre del 2017, por Neus Tomàs

Concentració contra la destrucció del gran riurau de Massarrojos

Protesta al riurau de Massarrojos.

“Massarrojos per la natura i el patrimoni”. Amb eixe enunciat el gran Riurau de Massarrojos s’ha convertit en escenari d’una concentració dels ecologistes, diverses associacions i col.lectius de l’Horta i el Camp de Túria. Regidors dels principals partits de l’oposició als ajuntaments de València i Moncada, diputats a les Corts Valencianes, professors d’universitat, a més d’un nombrós grup de ciutadans que han volgut manifestar el seu rebuig al projecte d’una carretera impulsat per la Diputació de València. Una “Biela” que pretén unir la CV 315 des de Moncada amb la CV 310 Burjassot -Bétera i el By Pass, que partirà pel mig el Mas del Fondo i afectarà greument el gran Riurau i l’entorn natural de la zona.

Una carretera amenaça el Mas del Fondo, el gran Riurau de Massarrojos

Una carretera amenaça el Mas del Fondo, el gran Riurau de Massarrojos

Així ho denuncia el manifest que s’ha llegit durant l’acte, que qüestiona el model de construcció d’infraestructures innecessàries, com ara la citada Biela que no respecta el valors mediambientals i patrimonials i atenta contra un bé singular. Prèviament un nombrós grup, encapçalat per la Colla Ecologista, havien arribat al Mas a peu des de Massarrojos.

Després de fer una exposició, per part dels tècnics, dels diversos projectes de carretera que en els darrers anys s’han projectat en la zona, tant per part de la Conselleria de Territori com ara per la Diputació. La propietat del Mas ha agraït a tots els presents el suport, en particular a la Colla Ecologista i Cultural de Massarrojos sense la qual no s’hauria pogut mantenir l’esperit i la tasca de recuperació i sensibilització social.

La professora i presidenta de Riuraus Vius, l’antropòloga Josepa Cucó, ha tancat l’acte agraint a tots la col.laboració i animant a continuar en la tasca de sensibilització i preservació de l’important patrimoni valencià.

Etiquetas
Publicado el
2 de marzo de 2015 - 06:27 h

Descubre nuestras apps

stats