Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia denuncia l'alcalde de Calp, el popular César Sánchez, i demana que declare com a imputat

L'alcalde d'Alacant, el popular César Sánchez, durant la pegada de cartells de les eleccions municipals de 2015

elDiariocv

Dénia —

La Fiscalia de Dénia ha formulat denúncia contra l'alcalde de Calp, el popular César Sánchez, que també presideix la Diputació d'Alacant, en considerar que podria haver comès dos presumptes delictes de coaccions i de malversació de fons públics després d'haver examinat la denúncia presentada per un treballador de l'ajuntament, la identitat del qual es troba ara mateix sota l'empara de la Llei de Protecció al Denunciant, aprovada pel Consell al desembre per a casos de corrupció.

Els fets es remunten a la campanya de les eleccions municipals de maig del 2015, a les quals Sánchez, que en aquell moment ja era alcalde, va tornar a concórrer liderant la llista del PP a Calp. Segons el contingut de la denúncia, el primer edil es va posar en contacte amb el treballador amb la intenció que col·laborara amb la seua cap de campanya, Paula Meseguer, indicant-li que havia de “pensar en el seu fill”. És a dir, que Sánchez, segons la denúncia, hauria utilitzat un funcionari interí el sou del qual és públic en profit de la seua candidatura i en detriment de les de la resta de grups polítics que es presentaven a aquells comicis.

El treballador relata que a partir d'aquell moment es reunia amb Meseguer en el mateix ajuntament de Calp per a preparar els discursos del candidat, redactar el programa de la llista o “realitzar boicot mediàtic a altres partits”. La denúncia aporta proves documentals i correus electrònics que demostrarien aquestes afirmacions, així com testimonis de les mateixes.

El denunciant agrega que l'alcalde “va disposar il·lícitament de mitjans municipals atenent al seu càrrec com a alcalde, exercint un abús per a fer campanya electoral, traient profit personal d'una institució pública, amb abús d'un treballador municipal que no prestava els seus coneixements professionals de forma voluntària en cap cas i mitjançant pressions en el seu lloc de treball sota amenaça de perdre-lo”. Meseguer, la cap de campanya en aquells comicis de fa dos anys, treballa en l'actualitat en la Diputació d'Alacant, institució presidida per Sánchez.

La Fiscalia demana que Sánchez declare en qualitat d'investigat (l'actual accepció d'imputat) per la possible comissió d'un delicte tipificat en l'article 172 del Codi Penal i que preveu pena de presó de sis mesos a tres anys o multa de 12 a 24 mesos, segons la gravetat de la coacció o dels mitjans emprats; i per un altre de malversació de cabals públics, previst en l'article 432 del mateix codi, que contempla pena de presó de dos a sis anys, inhabilitació especial per a càrrec o ocupació pública i per a l'exercici del dret de sufragi passiu per temps de sis a deu anys.

El fiscal, que ha interessat incoació de les corresponents diligències prèvies, va enviar la seua formulació el passat 8 de maig al Deganat de Dénia, que al seu torn ha remès el cas al jutjat nombre 2 de la ciutat, que és el que ara ha de decidir sobre l'obertura de diligències.

Etiquetas
stats