Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

FGV talla fins a setembre la seua línia 1 de metro a Burjassot per a realitzar obres de soterrament de les vies

Les obres han començat a Burjassot.

Toni Cuquerella

0

Les obres de soterrament que realitza la Generalitat al municipi de Burjassot obliguen a interrompre temporalment, des d'el pròxim dia 28 de juliol i fins mitjans setembre, la circulació ferroviària entre les estacions d'Entroncament i Burjassot, corresponents a la Línia 1 (Bétera-Castelló) de Metrovalencia.

Com a alternativa, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha previst un servei d'autobús gratuït per a connectar totes dues estacions i enllaçar amb el servei de metro. Aquesta alteració comporta la modificació dels actuals horaris de pas de la Línia 1 en el tram Bétera-Burjassot, en tots dos sentits, que ja es poden consultar en la web de Metrovalencia.

Amb la finalitat d'abordar els detalls de l'alteració del servei i evolució de les obres, aquest matí s'ha celebrat una reunió en la qual han participat per videoconferència la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, la directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat sostenible, Roser Obrer, i l'alcalde de Burjassot, Rafael García.

El tall únicament afecta a aquest tram de la xarxa de metro, sense que tinga afecció sobre la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda), que també discorre per l'estació d'Entroncament. De la mateixa manera que la Línia 4 del tramvia, que uneix les parades de Mas del Rosari i Doctor Lluch, tampoc patirà cap alteració.

Per a facilitar el transbord als autobusos de les persones usuàries en les estacions d'Entroncament i Burjassot, FGV ha senyalitzat els punts d'accés als autobusos.

Des de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana es recomana a les persones usuàries que vagen a fer ús del servei substitutori d'autobús que tinguen en compte “aquesta situació excepcional a l'hora de planificar els seus trajectes i els seus enllaços amb els diferents destins de la Línia 1”.

Augment de seguretat ferroviària

Amb les obres de soterrament i una vegada completades s'aconseguirà un augment de la seguretat ferroviària, la supressió del pas per als vianants provisional del carrer València, per la retirada de la via actual i millores, tant en la funcionalitat i capacitat de la línia, com en el seu entorn, amb la urbanització dels terrenys alliberats.

Les obres en execució, el cost de la qual ascendeix a 9,7 milions d'euros, consisteixen a completar la connexió ferroviària de l'estació d'Entroncament amb el soterrament existent i amb la via en sentit Bétera, així com la finalització de la urbanització de superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l'avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de Burjassot, a través del carrer València, mitjançant la retirada de la via existent, que quedarà fora de servei.

La infraestructura i superestructura ferroviària es completen amb les instal·lacions d'electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, així com el sistema de ventilació a l'interior del túnel existent.

Al seu torn, FGV cedirà al Ajuntament de Burjassot el tram ferroviari que quedarà fora de servei, una vegada es completen les obres de soterrament de la connexió amb l'estació d'Entroncament de Metrovalencia, situada en aquest municipi de l'Horta.

Etiquetas
stats