La portada de mañana
Acceder
Los socios del Gobierno aprietan para que cumpla sus compromisos
Sanitarios con COVID persistente: una dolencia poco reconocida
Opinión – Tira para adelante, Pedro, por Antón Losada

L’Institut Geogràfic Nacional avala la postura de Xeraco en la seua 'guerra de frontera' amb Gandia per la platja de l'Auir

Xeraco i Gandia mantenen la seua disputa per una franja de platja.

L’Institut Geogràfic Nacional ha dit la seua en la 'guerra de frontera' entre Xeraco i Gandia que es disputen la delimitació de la platja de l'Auir i s'ha aproximat a la posició de Xeraco. Va ser aquest dimecres en la reunió en la que va mantindre l'IGN amb els dos ajuntaments i la Direcció General d’Administració Local per exposar el seu criteri després dels treballs d’estudi duts a terme referents a la delimitació de la platja de l’Auir.

D’aquesta manera, l’Institut Geogràfic Nacional avala la postura de Xeraco i traça una línia pràcticament coincident amb la proposada per l’Ajuntament, de manera que la platja de l’Auir formaria part del terme d’aquest municipi. La platja de l’Auir se situa en la desembocadura del Riu Vaca que és l’àmbit en conflicte.

Encara que des de l’ajuntament de Xeraco s’ha manifestat la conformitat amb aquesta decisió de l’Institut Geogràfic Nacional, cal recordar que no es tracta d’una decisió final ja que el procediment continua obert.

Una qüestió que es treballa des de l’any 2018, moment en el qual des del consistori de Xeraco s’alça una acta amb la seua proposta i se la fa arribar, amb tota la documentació justificativa, a la Direcció General d’Administració Local perquè continue la tramitació del procediment corresponent amb la intervenció de l’Institut Geogràfic Nacional.

L’ajuntament de Gandia va recórrer al seu dia l’acord de ple amb un recurs, havent-hi un auto del Jutjat del Contenciós Administratiu a data 23 de març de 2019, que va ser inadmés a tràmit. De nou, Gandia va interposar un recurs d’apel·lació pendent de resolució de Tribunal Superior de Justícia.

És en aquest dimecres, 12 de maig, que l’Institut Geogràfic Nacional ha presentat el treball d’estudi aportant tota la documentació oportuna i fent-la pública a la reunió a la qual han assistit totes les parts implicades.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats