Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Llíria busca a les famílies de dues persones afusellades pel franquisme a Paterna en 1940

Imatge de la 'Paredón de Espanya' de Paterna.

Toni Cuquerella

0

L'Ajuntament de Llíria busca la localització dels familiars de dos veïns afusellats pel franquisme en 1940 i enterrats en una fossa de Paterna. Es tracta de Miguel Bosch Cotanda (mort amb 50 anys) i Miguel Ibáñez Barona (de 30 anys), i per a la identificació dels familiars l'àrea de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Llíria ha facilitat dues vies de contacte: a través del correu electrònic estadística@lliria.es o trucant al telèfon 96.279.82.82 (Ext. 2247 Departament d'Estadística)“.

L'Associació de Familiars de la Fossa 126 de Paterna, amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, iniciarà els treballs d'identificació de les restes d'aquesta fossa, l'exhumació de la qual es durà a terme al llarg del 2021.

En ella, segons indiquen els estudis dels historiadors, figuren fins a 243 persones afusellades entre el 27 d'agost i el 14 de setembre de 1940. Entre ells, quatre veïns de Llíria, així a més dels dos ja citats també es troben Salvador Lleó Llabata (30 anys) i Daniel Espejo Asensi (54 anys), últim alcalde republicà de Llíria, els familiars dels quals ja han sigut localitzats.

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha manifestat que l'ajuntament de Llíria “brindarà els instruments necessaris a l'associació” per a garantir el dret de totes les persones a un enterrament digne. “Les institucions hem d'apostar per la justícia democràtica i, així, garantir la reparació de la memòria de les víctimes”, ha explicat.

Etiquetas
stats