Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Loriguilla demana explicacions a Sanitat i al Departament de Salut de Manises després del “sobtat tancament” del seu centre de salut

Centre de Salut de Loriguilla.

Toni Cuquerella

0

L'alcalde de Loriguilla, Sergio Alfaro, ha enviat aquest dilluns dues cartes. Una a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i una altra al gerent del Departament de Manises, Ricardo Trujillo, en la qual sol·licita textualment “que se'ns expliquen amb major detall els motius d'aquest sobtat tancament” i “a saber quan tornarem a comptar amb l'atenció sanitària presencial, que tant necessitem, a Loriguilla”.

Així mateix, en la carta s'explica la situació actual del municipi i els “grans esforços” que ha hagut de dur a terme el Consistori durant els mesos de pandèmia per a poder oferir als seus veïns i veïnes “l'atenció sanitària que necessiten i mereixen”.

Concretament, l'ajuntament va rebre un comunicat de la gerència del Departament de Manises, dimarts passat, en el qual se l'informava d'aqueix tancament sobtat, que va ser efectiu d'un dia per a un altre, al·legant “la falta de recursos humans” a l'Hospital de Manises.

Davant això, l'alcalde de Loriguilla, Sergio Alfaro defensa que es tracta d'una població de 2.000 habitants, en la seua majoria persones majors, que “necessita d'atenció sanitària presencial”. A més, “el fet que els nostres veïns i veïnes es vegen obligats a desplaçar-se fins al centre de salut de Riba-roja de Túria és intolerable i molt preocupant, ja que la situació epidemiològica del municipi veí és molt negativa”, explica Alfaro.

Per a pal·liar aquesta situació, des del Consistori s'ha arribat a un acord amb la Coordinació Mèdica i d'Infermeria del Centre Mèdic de Riba-roja de Túria per a dotar a la població d'un servei mínim d'atenció, tal com va succeir durant la primera ona de la pandèmia.

Així bé, Loriguilla continua disposant d'aquest servei d'infermeria dos dies a la setmana, però no és suficient. També cal tindre en compte que Loriguilla és l'únic municipi de la comarca Camp de Túria al qual se li ha tancat el Centre de Salut.

Per això, l'Ajuntament continuarà treballant “incansablement” per a recuperar la normalitat en el centre de salut i oferir a la població un servei d'atenció presencial òptim.

Etiquetas
stats