Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Joan Ribó presenta una campanya en positiu, d'honradesa i mirant cap al futur per a guanyar València

Joan Ribó en la presentació de la campanya per a les eleccions del 26 de maig.

EFE

València —

0

Compromís farà una campanya electoral a València “en positiu”, des de la “honradesa” i amb una mirada cap al “futur”, que deixe arrere comportaments insostenibles com la corrupció i que donarà continuïtat a l'actual govern d'estabilitat, basat en valors “per a tots els ciutadans”.

Així ho ha manifestat l'alcalde i candidat a la reelecció per Compromís, Joan Ribó, durant la presentació al Parc Central de la campanya per a les eleccions municipals del dia 26 que comptarà amb tres actes centrals, el primer aquest dijous en la Creu del Canyamelar, l'acte central el dia 18 al Parc Central, i el tancament de campanya el dia 24 en la plaça de l'Ajuntament.

Ribó ha destacat que Compromís és una formació que es “mimetitza” amb la població, per ser una força “molt apegada al territori” i “pròxima a les persones”, i que vol continuar treballant perquè la ciutat continue sent una capital de “valors” i en la defensa de la seua llengua, la seua cultura, el seu patrimoni i els seus barris.

Ha recordat que en les eleccions autonòmiques, “amb unes condicions no gaire positives”, Compromís es va convertir en “la força més votada a la ciutat”, una mostra, al seu judici, que és una formació “molt apegada al territori” i en això, en els problemes de la ciutat, centrarà la seua campanya que serà “en positiu” i amb elements d'honradesa enfront del “passat” de corrupció.

Entre els temes que s'abordaran, ha assenyalat el candidat, destaca el nou model de ciutat, amb una estratègia a mitjà i llarg termini, d'una forma participativa, i problemes com l'accés a l'habitatge en lloguer mitjançant la dotació d'infraestructures que possibiliten preus assequibles i la recuperació d'espai públic.

Així mateix, es continuarà prioritzant la gestió “eficaç, eficient” i “estable”, amb la reducció del deute, descens del termini de pagament als proveïdors i l'augment de les inversions.

“Alguns deien que anàvem a durar menys que un caramel a la porta d'un col·legi, però hem sigut el primer govern municipal que ha aprovat els pressupostos, amb acords de tots els grups, estabilitat i valentia, i accions per a fer avançar aquesta ciutat”, ha afirmat Ribó.

“El que més ens importen no són les 'senyeres' sinó les persones i treballarem pensant en com millorar la vida de la gent”, ha asseverat.

València, ha afegit, té dues capes: “La del passat, amb molts elements de corrupció”, l'últim al voltant de la Fórmula 1, i una altra en què la ciutat està apareixent a Europa i la resta del món com “una capital de valors”, entre ells el de sostenibilitat.

Preguntat sobre si no tem un descens de la participació per la proximitat de les dues convocatòries electorals, Ribó ha reconegut que pot generar cert “cansament” entre la població però que la seua formació treballarà perquè la participació “siga la màxima”.

Respecte a la possible entrada en el Consistori de Vox, ha reconegut que el “preocupa” però ha advertit que a l'Ajuntament de València “els comportaments d'extrema dreta no són nous, ja estaven encara que ara s'han vestit amb una altra roba”.

Sobre la polèmica del carril bici a la ciutat, ha defensat que els canvis en la mobilitat són necessaris i és un tema “essencial” davant els nous mitjans de desplaçament, que cal abordar des de la “sostenibilitat”.

Preguntat també sobre si el resultat electoral de les municipals pot condicionar possibles pactes en la Generalitat, com va ocórrer en els anteriors comicis, ha indicat que “és normal que hi haja una certa relació” però ha assegurat desconéixer l'estratègia concreta de negociació a nivell de la Generalitat.

Etiquetas
stats