Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell de Ministres nomena Ximo Puig nou ambaixador davant l'OCDE després de renunciar a la seva acta de senador

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu durant el Comitè Nacional dels socialistes valencians.

Europa Press

València —

0

El Consell de Ministres ha aprovat en la reunió ordinària d'aquest dimarts el nomenament de l'expresident de la Generalitat valenciana Ximo Puig com a nou ambaixador delegat permanent davant l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), en relleu del també exdirigent socialista Manuel Escudero Zamora.

El nomenament es confirma un dia després que Puig renunciés a la seua acta de senador dilluns a la vesprada. L'encara secretari general del PSPV-PSOE va presentar la renúncia al càrrec al qual va accedir el mes de juliol passat després de perdre la presidència del Govern valencià.

Puig ha remès una carta a la presidenta de les Corts, Llanos Massó, per comunicar la seua renúncia a l'acta de senador territorial: “Vull testimoniar l'agraïment a la cambra que vostè presideix i fer-ho extensiu als diputats i diputades que la conformen per haver-me conferit l'honor de representar el nostre territori al Senat durant els primers mesos d'aquesta legislatura”, ha exposat.

“Desitje que continuem treballant, des de les comunitats autònomes, per transformar el Senat en una autèntica cambra de representació territorial que ajude a entendre millor la diversitat polifònica d'Espanya i atenga de manera més adequada la cohesió territorial i social de la nostra societat” , ha afegit.

Puig deixarà de ser secretari general dels socialistes valencians oficialment al Congrés de final de març, en el qual es proclamarà Diana Morant com a secretària general, després de ser l'única candidata que va aconseguir recopilar els avals necessaris.

Ambaixadors polítics

D'aquesta manera, el nomenament de l'expresident valencià com a ambaixador davant de l'OCDE se suma als exministres Héctor Gómez i Miquel Iceta respectivament com a nous representants permanents d'Espanya davant de l'ONU a Nova York i davant de la Unesco, una decisió que va generar malestar entre els diplomàtics, que van lamentar la falta de trajectòria internacional de tots dos per ostentar aquests llocs que requereixen un perfil tècnic. A més, van advertir de l'impacte que per a la imatge d'Espanya pot haver que polítics copin aquest tipus de destins.

També l'exministra de Sanitat, la socialista Carmen Montón, va ser designada representant davant l'Organització d'Estats Americans (OEA) a Washington, mentre que l'exdirigent del PSOE Manuel Escudero Zamora, que donarà el relleu a Ximo Puig, és a la OCDE. A aquests cal sumar-hi l'exministra d'Educació Isabel Celáa com a ambaixadora davant la Santa Seu i Ángel Martín Peccis a Cuba.

Etiquetas
stats