Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'AVL i la Diputació de València col·laboren per posar en marxa el 'Museu de la Paraula'

Representantes de la Diputación de Valencia y de la Acadèmia Valenciana de la Llengua

elDiariocv

València —

Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), ha firmat aquest dimarts un conveni amb la Diputació de València per a participar en el projecte d’investigació «Arxiu de la Memòria Oral Valenciana», dependent del Museu Valencià d’Etnologia, una col·laboració que permetrà a les dos institucions optimitzar els recursos i arreplegar, conservar, estudiar i difondre la memòria oral dels valencians de l’últim segle.

El president de l’AVL ha destacat en la firma del conveni la voluntat de les dos institucions per a treballar conjuntament en la recuperació de la memòria de la societat valenciana i posar en valor moltes paraules hui en desús que abans formaven part de la vida quotidiana. “Este Museu de la Paraula ens permetrà conéixer millor els costums, els oficis, les tradicions, les festes dels nostres pobles i recuperar paraules del nostre lèxic patrimonial.

La col·laboració en este projecte d’investigació, coordinat pel director del Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit, consistirà en la gravació en format digital, l’anàlisi i la indexació d’entrevistes biogràfiques, amb la finalitat d’incorporar-les a una base de dades que en permeta l’explotació museística i científica per part del personal investigador, així com la consulta del públic en general.

L’AVL, segons ha explicat Ramon Ferrer, farà la transcripció de les entrevistes biogràfiques que es graven a partir de l’entrada en vigor d’este conveni i revisarà les realitzades amb anterioritat. Actualment, el 'Museu de la Paraula' compta amb unes 400 entrevistes i en les pròximes setmanes començarà la gravació de setanta més en les comarques de la Ribera Alta i l’Alcalatén.

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, s’ha felicitat per la firma del conveni amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, uns contactes que s’iniciaren fa cinc anys, en temps de l’anterior corporació provincial, però que fins ara no s’havien pogut plasmar en l’acord de col·laboració. “És un gran pas que ens permetrà interpretar el model de vida dels valencians de fa cinquanta o seixanta anys”.

Etiquetas
stats