Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un exalcalde del PP aconsegueix la plaça d’arquitecte tècnic en un municipi governat pel seu partit

L'exalcalde de Nules processat per prevaricació, Mario García.

Lucas Marco

0

Mario García Báscones, l’exalcalde de Nules processat per prevaricació, ha aconseguit la plaça d’arquitecte tècnic de l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, un lloc funcionarial cobejat en el grup A2, corresponent a l’escala de l’administració especial i nivell 24. 

García, del Partit Popular, va aconseguir l’alcaldia el 2007 amb els vots d’un edil trànsfuga i va retindre el lloc durant dues legislatures. El polític castellonenc, arquitecte tècnic i enginyer d’edificació de professió, també va ser diputat provincial en la Diputació de Castelló. Hui dia és el portaveu de la formació conservadora a Nules i està a prop del banc dels acusats per un presumpte cas de prevaricació per la reforma del tanatori de la localitat. 

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Nules, segons va avançar la Cadena Ser, ha dictat l’ordre de processament contra el portaveu del PP i nou arquitecte tècnic municipal d’Alcalà de Xivert-Alcossebre. El procediment es va iniciar el 2015 arran de la denúncia del propietari d’un tanatori privat. Mario García va aprovar la sol·licitud de llicència per a unes obres de reforma del tanatori en contra del criteri de l’àrea d’Urbanisme i de l’enginyer municipal. El jutge veu indici d’un presumpte delicte continuat de prevaricació de funcionaris públics.

La plaça d’arquitecte municipal l’ocupava des de fa anys un interí. En el procés selectiu per a la provisió en propietat de la plaça d’arquitecte tècnic municipal, l’exalcalde del PP processat per prevaricació va obtindre la millor puntuació (32,54 d’un total de 40 punts) davant de les altres 11 persones que es presentaven a la prova, incloent-hi l’interí que ocupava la plaça fins aquell moment. 

Etiquetas
stats