Jacobo Gordon, exsoci d’Agag i de dirigents de Vox, pacta una confessió amb les fiscals de la visita del papa i torna 117.300 euros

Jacobo Gordon, exsoci d'Agag, Monasterio i Espinosa de los Monteros, al juí sobre la visita del Papa.

El primer dia del judici sobre el saqueig dels fons de Canal 9 per a la retransmissió de la visita del papa Benet XVI a València el 2006 va acabar en un campe qui puga. 13 dels 24 acusats han arribat a acords amb les dues fiscals del cas, Concepción Sabadell i Concepción Nicolás, per a reduir les penes de presó a canvi de reconéixer els fets i tornar els diners de les mossegades.

Uns quants dels acusats ja han ingressat quantitats que corresponen a la seua responsabilitat civil en el compte del Jutjat de l’Audiència Nacional, que ja recull més de mig milió d’euros. El presumpte frau va ser de 3,4 milions.

Ha sigut el cas de Jacobo Gordon, una de les peces empresarials de l’engranatge de la trama Gürtel, que en aquesta peça separada de la macrocausa s’enfronta a 15 anys de presó pels delictes de falsedat documental, amb la Hisenda Pública i blanqueig de capitals. Gordon va utilitzar la societat Castaño Corporated, de la qual és administrador únic, per a ajudar a posar en el mercat una part dels 3,4 milions que la trama Gürtel es va embutxacar amb el contracte de muntatge de les pantalles gegants perquè els pelegrins seguiren en directe la missa de Benet XVI.

Gordon és, a més, un conegut de les elits populars del PP. Va ser soci del gendre d’Aznar, Alejandro Agag, i els anys 2002 i 2003 de la diputada de Vox Rocío Monasterio i del secretari general de la formació d’ultradreta, Iván Espinosa de los Monteros.

La relació de Gordon amb Agag era més que coneguda, no tant la dels líders de Vox. El promotor i membre destacat de la Gürtel va muntar amb Espinosa de los Monteros i Monasterio la societat Gestión Inmobiliaria Habitabile, fundada al juliol del 2002, que es dedicava a transformar locals en habitatges, segons el registre mercantil a què ha tingut accés eldiario.es. Al setembre del 2003, la parella va eixir de l’accionariat i tots dos van deixar de ser administradors i apoderats.

Però la relació de Monasterio no acaba ací, ja que va signar plànols quan encara no era arquitecta per a l’empresa de Gordon Inmobiliaria Felipe Campos SL, segons publica El País.

Etiquetas
Publicado el
9 de marzo de 2020 - 20:01 h

Descubre nuestras apps

stats