Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge sol·licita un informe psiquiàtric sobre un advocat investigat per les agressions ultres del 9 d’Octubre

Agresisions ultres el 9 d'Octubre del 2017.

Lucas Marco

0

L’advocat Luis Miguel Jiménez, investigat en la causa per les agressions ultres del 9 d’Octubre, no ha declarat en la fase d’instrucció perquè té prohibida l’entrada a la Ciutat de la Justícia pel fet de tindre obertes fins a 21 diligències per haver amenaçat o insultat membres de la carrera judicial. El titular del Jutjat d’Instrucció número 15 de València ha sol·licitat a l’Institut de Medicina Legal un informe pericial sobre l’estat del lletrat, actualment en parador ignorat, segons apunta l’ordre de processament de què ha informat elDiario.es. 

El magistrat vol saber si l’estat mental de l’ultra, que pateix un desenvolupament delirant sistematitzat del tipus paranoide que causa irritabilitat i possibles conductes agressives, “ha de considerar-se potencialment reversible o per contra cal tindre’l per definitiu”. El jutge instructor va suspendre la declaració de l’imputat, que ha sigut detingut fins a quatre vegades i sobre el qual pesa un expedient governatiu per haver insultat dues magistrades.

Les conclusions de l’informe pericial determinaran el futur processal del lletrat. La jurisprudència del Tribunal Suprem (TS) estableix que, si s’acredita la incapacitat mental permanent o irreversible del processat, “haurà de parar tota intervenció penal”. En aquest cas, la Fiscalia ha d’instar en l’ordre jurisdiccional civil les mesures pertinents en matèria d’incapacitació de l’afectat per evitar un nou comportament criminal, indica el TS. 

La interlocutòria del jutge assenyala que la capacitat de Luis Miguel Jiménez per a atendre les implicacions d’una eventual acusació i d’un eventual judici oral és “nul·la”, ja que “com que deriva d’un contingut delirant li produeix una ruptura amb el sentit de la realitat, fet que l’incapacita absolutament” amb vista a un procés penal. 

El lletrat, vinculat a l’extrema dreta anticatalanista, va acudir el 9 d’Octubre del 2017 a la plaça de Sant Agustí amb el grup d’ultres. Vestit amb camisa de mànega curta de color negre, pantalons texans curts de color gris i ulleres de sol, es va dedicar després a increpar els manifestants durant tot el recorregut de la marxa d’esquerres. El lletrat, segons la interlocutòria del jutge, va etzibar als manifestants: “A la dutxa tots, pollosos, ets un gos fill de puta” o “bandarra, que eres una porca”.

El lletrat és l’únic dels 28 processaments que no ha declarat durant la instrucció atesa la situació tan insòlita. En l’actualitat roman en parador ignorat.

Etiquetas
stats