L'últim acusat del 'cas Emarsa' pacta quatre anys de presó i 13 milions d'indemnització

L'empresari José Luis Sena al banc dels acusats.

L'empresari José Luis Sena, l'últim acusat del 'cas Emarsa' que quedava per jutjar ha aconseguit un pacte de conformitat amb la Fiscalia i les acusacions particular i popular pel qual accepta una pena de presó de quatre anys, a més d'inhabilitació durant nou anys, com a cooperador necessari dels delictes de malversació i de falsedat documental.

L'empresari, un dels cervells del saqueig, haurà de pagar 13 milions d'euros per la responsabilitat civil, a pagar conjunta i solidàriament amb els condemnats anteriors.

Sena ha reconegut els fets davant la secció primera de l'Audiència Provincial de València. El pacte reconeix l'atenuant de confessió i de reparació del mal.

L'empresari, que ha eixit de la Ciutat de la Justícia amb un capell per a evitar als fotògrafs, va ser qui va introduir a Jorge Ignacio Roca, el 'facturador' de la trama, als responsables de la depuradora de Pinedo, com l'exvicepresident de la Diputació, Enrique Crespo, o l'exgerente d'Emarsa, Esteban Cuesta, ja condemnats a llargues penes de presó.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats