Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els experts recomanen al Govern valencià prorrogar les restriccions per frenar els contagis entre joves

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en la reunión con expertos para analizar la evolución de la pandemia.

Laura Martínez

0

El Govern valencià planeja prorrogar les restriccions vigents com el toc de queda en els municipis de risc elevat i la limitació de reunions almenys dues setmanes més. La deliberació ha d’adoptar-se dijous que ve en la Comissió Interdepartamental, l’organisme que integra diferents departaments de l’executiu autonòmic, però en la reunió prèvia els experts que assessoren el president Ximo Puig recomanen no abaixar la guàrdia i mantindre les mesures davant l’augment de la incidència del virus.

Encara que els experts consideren que l’augment d’hospitalitzacions no és elevat amb comparació a mesos anteriors, veuen preocupant que afecte franges d’edat més joves: prop del 20% dels pacients hospitalitzats –un centenar de persones– tenen menys de 35 anys, un segment de la població que, alerten, pot desenvolupar ‘Covid persistent’ i patir els símptomes de manera prolongada.

Les hospitalitzacions s’han duplicat en les dues últimes setmanes i els casos de gravetat creixen a la mateixa velocitat, encara que queden lluny de les onades més agudes de la pandèmia. El 7 de juliol passat, quan el Consell va plantejar tornar a restringir la mobilitat nocturna, hi havia 243 persones hospitalitzades, 25 de les quals en l’UCI, mentre que actualment hi ha 517 hospitalitzats i 69 persones en l’UCI. Prop del 70% dels nous contagis s’han produït en la població sense vacunar: els menors de 40 anys, amb incidència especial en adolescents i joves entre 10 i 29 anys.

El grup tècnic considera que fins que la vacunació arribe a un rang més ampli, convé prorrogar les últimes mesures i insisteixen a ser estrictes amb les relatives a distàncies de seguretat en espais interiors i terrasses i, sobretot, evitar reunions multitudinàries. Segons els càlculs de la Generalitat, en acabar les jornades de vacunació aquesta setmana, hi haurà un 70% de persones amb una dosi i sobre el 65% amb la pauta d’immunització completa. Des de dilluns s’ha començat a citar els menors de 30 per rebre la primera dosi i s’ha començat a ‘repescar’ les persones que van quedar penjades en etapes anteriors.

En una entrevista en Televisió Espanyola, el president de la Generalitat ha exposat que l’estratègia “evident” és que en un context de mobilitat elevada com les vacances i en què el virus es propaga en el rang d’edat jove, “la cosa més fonamental és activar la vacunació i mantindre al màxim la prevenció”. “Crec que la prudència és més exigible que mai”, ha postil·lat. La immunització a la Comunitat Valenciana segueix un ordre estricte d’edat i les cites s’emeten des de la conselleria, un sistema que Puig considera “més equitatiu”.

Etiquetas
stats