Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
ENCUESTA | El PP mantiene tres puntos de ventaja sobre el PSOE
Los cuerpos que sí fueron recuperados y homenajeados tras la Guerra Civil
OPINIÓN | Terrorista Netanyahu, por Antón Losada

La fractura en el grup parlamentari ajorna el relleu de Naiara Davó per Pilar Lima com a portaveu d’Unides Podem

Naiara Davó, portavoz de Unides Podem en las Corts Valencianes.

Laura Martínez

0

La divisió en el grup parlamentari d’Unides Podem en les Corts Valencianes ajorna el relleu de la seua portaveu parlamentària durant almenys una setmana. El Consell Ciutadà de Podem va decidir divendres passat que Pilar Lima, secretària general, fora també la portaveu parlamentària en substitució de la seua rival en les primàries, Naiara Davó. Una decisió que va ser ratificada dilluns en l’òrgan de coordinació de la coalició, compost per representants de Podem i Esquerra Unida, amb dues diputades en el grup parlamentari, però que ha sigut recorreguda pels consellers de la candidatura de Davó al comité de garanties estatal.

Escoltat el mandat del partit, les portaveus adjuntes del grup parlamentari van convocar una reunió per a dijous, una trobada que Davó va censurar, perquè la direcció estatal no s’ha pronunciat sobre el recurs de 13 membres del Consell Ciutadà Valencià. Davó va comunicar a les seues companyes que respectar les garanties democràtiques i procedimentals és “fonamental” en el grup parlamentari i va advertir que, com que encara és portaveu, no convocaria cap trobada fins que es resolguera el procés. Ni la portaveu parlamentària ni els tres diputats que van compartir amb ella candidatura i han presentat el recurs van acudir a la convocatòria.

Així doncs, dijous, la trobada del grup parlamentari només va tindre la presència de la meitat dels representants i hagué de dissoldre’s per l’advertiment d’irregularitats per part de la portaveu. A la convocatòria van acudir les dues diputades d’Esquerra Unida, la secretària de la Mesa de les Corts i diputada, Cristina Cabedo –que es manté al marge dels conflictes interns– i Lima mateix, candidata avalada per la direcció de Podem per a ser portaveu parlamentària. El conjunt no arriba a la majoria absoluta necessària per a presentar a la Mesa de les Corts Valencianes l’escrit pel qual el grup designe un nou portaveu, a falta d’una signatura.

La portaveu parlamentària ha convocat a la direcció del grup –les dues portaveus adjuntes, Pilar Lima i Estefanía Blanes– a una reunió dimarts que ve per reiterar el seu malestar per les presses per destituir-la. L’encara portaveu ha recalcat que assumirà el mandat del partit quan la comissió de garanties estatal resolga el recurs. De la seua banda, el sector que Lima encapçala expressa: “En nom de la concòrdia i per donar una segona oportunitat a totes les diputades perquè complisquen el mandat d’Unides Podem, assistirem a la reunió del dimarts per vehicular des d’ací el canvi de síndica”.

Sobre aquesta qüestió s’ha pronunciat el vicepresident segon de la Generalitat Valenciana, Rubén Martínez Dalmau, en una entrevista amb Europa Press. Dalmau, elegit per Podem com a cap de llista per a les eleccions passades considera que “ara mateix, hem de començar ja a passar pàgina” i “reconstruir” el fonament de Podem, amb “més consensos, buscant la manera que hi haja més diàleg en les decisions” i a través de “tendir més ponts entre les diferents sensibilitats”. El vicepresident, que va fer costat a Davó en les primàries, va assenyalar: “És clar que el que ha passat no ha estat bé, perquè crec que, objectivament, ningú pot justificar que sense un argument vàlid, enmig d’una pandèmia, es destituïsca una síndica d’una de les tres parts del Botànic”. Dalmau ha qualificat la seua faena d’“encomiable”.

Etiquetas
stats