Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oxigen per a la Generalitat: Puig anuncia una injecció de l'Estat en tres mesos de 866,6 milions entre préstecs i lliuraments a compte

Ximo Puig amb Pedro Sánchez a l'acte del dimecres a València

elDiariocv

València —

0

La Comunitat Valenciana rebrà durant el quart trimestre més de 860 milions d'euros entre els ingressos pel Fons de Liquiditat Autonòmica ordinari (51,35 milions); l'Extra-FLA (365,25 milions) i els lliuraments a compte, que rondaran els 450 milions. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dijous després de conéixer que l'Executiu de Pedro Sánchez ha aprovat alliberar el Fons de Liquiditat Autonòmica, un préstecs de l'Estat a les autonomies, per a pagar als proveïdors.

El Govern, a través de la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics (CDGAE), ha acordat assignar a les comunitats autònomes per al quart trimestre de 2019 un total de 4.317,5 milions d'euros amb càrrec al Fons de Finançament a les comunitats autònomes. Amb això, el total de recursos distribuïts del finançament a comunitats autònomes arriba als 26.228 milions en l'exercici.

D'aquests fons, la Comunitat Valenciana obtindrà 918,97 milions, que es reparteixen entre els 22,81 milions de les liquidacions negatives i els 28,54 de l'objectiu de dèficit de 2019 (conceptes que formen el FLA ordinari, que en total ascendeix a 51,35 milions); i els 867,62 milions del FLA Venciments, que és un muntant que es destina al pagament de deutes i que la Generalitat no pot repartir.

Així mateix, a aquests 51,35 milions del FLA ordinari se sumen els 365,25 milions de l'extraordinari. En total, la Generalitat rebrà per aquests conceptes un total de 417,6 milions, que, segons el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, aniran a pagar a proveïdors.

Segons ha explicat Puig en una compareixença després de mantindre una reunió amb el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau; i la consellera d'Interior, Gabriela Bravo, amb aquest anunci de l'Extra FLA, el Govern “ha complit amb el compromís que va adquirir la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero” en la reunió que tots dos van mantindre al setembre.

En total, aquests 417,6 milions més els més de 450 dels lliuraments a compte, els comptes de la Generalitat ingressaran “866,6 milions” que solucionaran les seues “necessitats de pagaments”.

L'extra FLA serà alliberat pel Govern en plena precampanya electoral i quan les crítiques refermaven per les declaracions de Pedro Sánchez sobre la reforma del sistema de finançament “en els pròxims quatre anys”. A més, la situació de la Generalitat era més que delicada amb un pla de retallades de prop de 400 milions d'euros per a tancar l'any. Si es compleix l'arribada d'aquests més de 800 milions els ajustos podrien modificar-se.

Etiquetas
stats