Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP va facturar amb les empreses del gendre de l’extresorer socialista la contractació del qual amb la Generalitat Valenciana critica

El portaveu 'popular' adjunt Miguel Barrachina.

Lucas Marco

0

L’empresari Vicent Vergara Lloret, gendre de l’extresorer del PSPV-PSOE imputat en el cas Azud, José María Cataluña, ha rebut 362.700 euros en contractes públics de la Generalitat Valenciana i d’ajuntaments controlats pels socialistes valencians, segons va publicar El Debate.

Miguel Barrachina, portaveu adjunt del grup popular en les Corts Valencianes, va sol·licitar a la Generalitat els 21 contractes, adjudicats des del 2018 a les empreses del gendre de l’extresorer socialista. Barrachina va titlar l’investigat de “capo que segons la Guàrdia Civil ha estat dirigint presumptament les finances del mateix Ximo Puig fins hui mateix”. L’empresari, casat amb Laura Cataluña, va ser candidat socialista en la llista municipal d’Alberic el 2007.

El president de l’executiu valencià, Ximo Puig, “ha agraciat el gendre de Pepe Cataluña amb una sèrie de contractes públics”, va afirmar Barrachina. No obstant això, dos de les empreses del gendre de Cataluña també han facturat serveis al mateix PP valencià, segons la documentació a què ha tingut accés elDiario.es.

En una factura, amb data del 24 de febrer del 2022, la firma Ver Impressió va cobrar 1.151 euros al PP valencià per materials com ara lones o moquetes. La factura indica l’adreça de la seu de la formació que lidera Carlos Mazón a la plaça d’Amèrica de València i inclou un número de client associat al NIF del partit. En la referència de la factura s’indica: “Congrés PP 26Feb”.

En una altra factura, amb data del 27 de març del 2019 i per un import molt menor de 121 euros, l’empresa Producciones de Eventos y Soluciones Publicitarias SL va cobrar 121 euros a la formació. El document es refereix a “Partit Popular Eleccions Autonòmiques 2019” i indica el NIF del partit i l’adreça de la seua seu.

En la descripció de la factura figura la referència a mitja “jornada de servei tècnic” en la sala d’actes del recinte poliesportiu de la Petxina a València. La data coincideix amb un míting electoral en què l’expresident José María Aznar va abrigallar la candidata autonòmica llavors, Isabel Bonig, i la número u per València, María José Catalá.

Acusació popular en el cas Azud

José María Cataluña és un dels principals investigats en el cas Azud, singularment en la peça separada 7 relativa al presumpte finançament en B de les campanyes electorals dels socialistes el 2007 i el 2008. El PP va sol·licitar la setmana passada personar-se com a acusació popular en la causa, encara que va fer extensiva la petició no sols a la peça 7 sinó a la peça principal, en què figuren imputats antics dirigents ‘populars’ molt rellevants.

El cunyat de Barberá, l’advocat José María Corbín, és un dels principals investigats en la causa, a més de la seua germana (i cap de gabinet) i les seues tres nebodes. L’ex-vicealcalde de València, el ‘popular’ Alfonso Grau, també és un dels principals imputats. La Fiscalia Anticorrupció sosté que l’expolític del PP, també processat en el cas Taula, es va emportar dos milions d’euros en mossegades.

Etiquetas
stats