La portada de mañana
Acceder
Las universidades que incumplan unos mínimos perderán su categoría
Así beneficia a los más ricos la política fiscal de Ayuso
Opinión - La ropa tendida de Rufián, por Neus Tomàs

À Punt col·laborarà amb les TDTs i les ràdios municipals

La directora d'À Punt amb el president Ximo Puig, el president del Consell Rector, Enrique Soriano, el president de les Corts, Enric Morera, i altres membres del Consell

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha aprovat aquest matí una proposta de model de col·laboració entre À Punt i les TDTs i les emissores municipals. La conveniència de col·laboració està recollida en la Llei 6/2016, de 15 de juliol, i també en el Mandat Marc aprovat per les Corts Valencianes.

À Punt aposta per la proximitat i la vertebració territorial. I per a fer possible aquesta aposta la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació treballarà per una entesa cordial i productiva on participen les emissores municipals de FM i les televisions concessionàries de TDT. En aquest model es plantegen diversos nivells de col·laboració com ara des de intercanvis de continguts de ràdio i televisió; producció i emissió coordinada d’informatius, producció i emissió coordinada d’esdeveniments; producció conjunta d’obres audiovisuals i continguts específics per a les webs fins a l’ús conjunt de recursos tecnològics i immobles.

La col·laboració permetrà a À Punt reflectir millor la pluralitat social, afavorir l’ús social del valencià i enriquir la presència de parles diferents en els mitjans de l’SAMC, ampliar els continguts i la seua procedència i evitar el centralisme informatiu. També permetrà crear sinèrgies entre l’SAMC i els mitjans locals, guanyar qualitat en les retransmissions en directe o abaratir costos, per mencionar alguns dels beneficis.

Pel que fa als mitjans locals, la col·laboració amb À Punt els permetrà ampliar l’oferta dels seus continguts, donar un salt tecnològic qualitatiu, guanyar dimensió en la capacitat de produir, guanyar en projecció social i territorial, reforçar la seua graella, accedir a més fonts d’informació, guanyar qualitat en les seues produccions, guanyar qualitat en les retransmissions en directe, possibilitat de fer formats en xarxa, abaratir costos, reforçar la cobertura tècnica i humana en cas de programacions o esdeveniments especials o tindre una major presència a les xarxes socials o incrementar, per destacar algunes avantatges.

Els membres del Consell Rector van prendre possessió fa un any. Avui el seu president, Enrique Soriano, ha valorat el treball fet en aquest període i ha recordat que encara queden qüestions a desenvolupar. El més important, ha remarcat Soriano, és que l’inici de les emissions està pròxim.

D’altra banda, en relació amb les notícies que sobre la substitució de la membre del Consell Rector en representació de les organitzacions sindicals majoritàries en el sector públic cal recordar que d'acord amb la llei de creació 6/2016, de 15 de juliol, la determinació d'aquesta persona li correspon a les citades organitzacions.

Etiquetas
Publicado el
9 de noviembre de 2017 - 16:50 h

Descubre nuestras apps

stats