Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El santuari valencià del sector catòlic del PP, també en el focus de l’operació policial

Juan Cotino fent paella a l'alqueria de Xirivella

Laura Martínez

Val —

Quan va anunciar la seua dimissió, l’expresident de les Corts Valencianes i exdirector general de la Policia Juan Cotino va dir que es dedicaria a cultivar caquis en la seua localitat natal. La família Cotino té una alqueria a Xirivella (Horta Sud), coneguda per ser seu de nombroses celebracions del també exvicepresident del Consell. És precisament allí on van acudir dimarts agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) a detenir els seus nebots Vicente Cotino i José Cotino, que resideixen en la finca.

En les paelles de Cotino no es coïa només l’arròs. Militants del PP de l’ala democratacristiana, l’anomenat “sector catòlic”, integrants de Noves Generacions i de sindicats universitaris afins al partit, membres de la Fundació Lluís Vives, diputats i periodistes, acudien freqüentment a les reunions del dirigent popular. En la finca, per exemple, Cotino, hui imputat en el cas de la visita del papa a València, preparava els debats en què participava en Canal 9 amb Esteban González Pons –ara eurodiputat– i Lola Johnson –exconsellera imputada per la Fórmula 1– i documentava gràficament les reunions.

Entre els alegres assistents a les reunions de sobretaula hi havia Alejandro de Pedro, l’aconseguidor de la trama Púnica –que també esguita Zaplana–, Antonio Peral, president del PP a Alacant, o José María Serna, president del PP de Benissa. Tots dos hi van acudir a l’estiu del 2010 juntament amb altres càrrecs del PP a menjar-se un bon plat d’arròs preparat pel mateix vicepresident del Consell. El capitost de la Púnica va fer la web de Cotino i va participar en unes jornades de la Fundació Vives que promocionava el dirigent amb altres alcaldes (entre ells Arturo Torró, de Gandia) que contractaven amb ell.

Allà, en el seu poble natal, del qual és un orgullós ambaixador, Cotino va celebrar una reunió per a batre el rècord Guinness de les botifarres en oli. En el seu canal de Youtube, l’expresident de les Corts Valencianes té desenes de vídeos en què explica com preparar paelles i altres plats valencians. Va organitzar un concurs de ‘Paella sense Faisà’ en què va convidar a menjar al Palmar els qui revelaren aquesta trama del PSOE.

L’exvicepresident del Consell i exdirector de la Policia durant l’etapa d’Aznar al capdavant del Govern central està implicat en diverses causes judicials, entre les quals destaca la relacionada amb la visita del papa a València i la trama Gürtel. Els seus nebots han estat detinguts en aquesta operació que Eduardo Zaplana per blanqueig de capitals.

Etiquetas
stats