Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Tan sols un 38% dels valencians majors de 80 anys han rebut les dues dosis de la vacuna contra la COVID-19

Un home rep la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. EFE/Biel Aliño/Archivo

Miguel Giménez

València —

0

La insuficiència de vacunes contra la COVID-19 està impedint que el ritme d’immunització contra el virus siga el que es vol. Així les coses, la Conselleria de Sanitat ha informat dilluns que el 65% dels valencians majors de 80 anys han rebut almenys una dosi de la vacuna contra el coronavirus, i el 38% tenen ja inoculades les dues dosis que pauten els laboratoris per aconseguir el grau òptim d’immunització contra el SARS-CoV-2.

No obstant això, aquestes xifres i la millora considerable de la situació epidemiològica en el territori valencià es veuen reflectides en la situació en les residències, en què la presència del virus s’ha convertit, de moment, en pràcticament testimonial.

Per províncies, destaca lleugerament Alacant, on 69.300 persones de més de 80 anys han rebut ja almenys una dosi de la vacuna (representen el 67% del total de població a vacunar en aquest grup); a Castelló són 22.652 majors de 80 anys (66%) i 93.587 a la província de València (63%).

Respecte a la cobertura vacunal plena, ja tenen les dues dosis administrades el 38% dels majors de 80 anys a les províncies de Castelló i Alacant, i el 37% a València província.

Les persones nascudes el 1941 i anys anteriors són un dels grups prioritaris en l’Estratègia Nacional de Vacunació, perquè investigacions internacionals apunten que és un dels grups a què el SARS-CoV-2 ataca amb més força (tenen més possibilitats de desenvolupar un quadre greu si contrauen la infecció). A elles se’ls administren les vacunes basades en ARNm, és a dir, les de Pfizer-BioNTech i Moderna.

78.000 professionals de centres docents han rebut la primera dosi

Divendres passat va començar la vacunació als professionals de centres docents. D’aquesta manera, Sanitat acaba aquesta setmana la primera fase de vacunació del personal de centres docents. Els dies 31 de març i 1 d’abril, estan citades unes 52.000 persones en els 25 punts de vacunació instal·lats a les comarques valencianes, en què se’ls administrarà la vacuna d’AstraZeneca, que és la que s’ha assignat per a aquest col·lectiu.

En aquests moments el 54% dels professionals ja ha rebut la primera dosi. En concret, s’ha administrat a 77.975 persones de centres educatius valencians. Per províncies, 27.824 professionals de centres docents Alacant, 9.487 de Castelló i 40.664 de la província de València. Únicament, s’estima que menys del 8% han rebutjat posar-se la vacuna.

El procés de vacunació massiva s’ha dut a terme “amb èxit, de manera àgil, ordenada i en els temps establits, cosa que demostra la intensa tasca que estan duent a terme els 250 equips de professionals que han sigut preparats per a això, així com la capacitat del sistema sanitari”, expliquen des de la Conselleria.

Durant els dies 26 i 27 de març estaven citats en els punts de vacunació més de 93.000 professionals de centres educatius, dels quals van acudir a la cita quasi el 84%. 

Etiquetas
stats